معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان:
- کد خبر : 2373
- 27 آبان 1400 - 7:28
-
-
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: هدف ما این است که سرانه مطالعه خانواده های حاشیه شهر را با استفاده از ظرفیت کتاب و کتاب خوانی افزایش دهیم.
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” به مناسبت روز کتاب، کتاب خوانی و کتابدار پس از بازدید از کتابخانه مرکزی کرمان، در دیدار با “احمد وفایی” مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان کرمان اظهار داشت: جایگاه والای علم در احادیث و روایات متعددی مورد تاکید قرار گرفته است.
قویدل با اشاره به اینکه مطالعه و کتابخوانی از مهمترین عوامل پیشگیری از آسیب های اجتماعی است، افزود: امروز مهمترین راهکار جهت رفع آسیب های اجتماعی، توجه به کتاب و مطالعه و علم آموزی است.
این مقام قضایی بیان کرد: حجم آسیب های اجتماعی نشان می دهد متولیان فرهنگی و نهادهای مردمی که وظیفه فرهنگ سازی را برعهده دارند، ورود جدی به این مقوله نداشته اند و اغلب جرایم ماهیت اجتماعی و ریشه در کمکاری برخی مسئولین دارد از این رو می توان با ارتقاء سطح آگاهی عمومی و افزایش سرانه مطالعه از بروز این جرایم پیشگیری کرد.
وی با تاکید بر اینکه نگاه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، فرهنگ سازی، ترویج مهارت های زندگی و آموزش های پیش از ازدواج است، گفت: هدف ما این است که علاوه بر کمک به توانمندسازی روستاها و جوامع آسیب پذیر، ظرفیت سازی برای خانواده های حاشیه شهر جهت با استفاده از امکانات فراهم شده و ارتقاء سواد و آگاهی را داشته باشیم.
قویدل سپس به ایجاد پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی-قضایی در حاشیه شهر کرمان اشاره و تصریح کرد: این پایگاه در محله شهید همت(صنعتی) ایجاد شده و قرار است در نقطه دیگری از حاشیه شهر کرمان نیز ایجاد شود چراکه آسیب هایی مانند خشونت علیه کودکان و زنان، ازدواج ناآگاهانه با اتباع خارجی اثرات بسیار سویی دارد که همه این موارد نیاز به فرهنگ سازی و ارتقاء آگاهی های عمومی و مهارت های زندگی منطقه دارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه جای کتابخانه و کتاب در مناطقه حاشیه ای شهر کرمان خالی است، تصریح کرد: هرچند که ممکن است در بعضی از مساجد، کتاب وجود داشته باشد اما اقناع کننده نیست و یا به اطلاع اهالی نرسیده است، به همین جهت وظیفه ما است که در بحث اطلاع رسانی و استفاده از ابزارهای نوین علمی و مشوق های مختلف جهت ارتقا سواد خانواده ها تلاش کنیم چراکه نتیجه این اقدامات کاهش آسیب ها و جرایم در سطح جامعه است.
این مقام قضایی در بخش دیگری از صحبت های خود با ابراز نگرانی از ماهیت اجتماعی پرونده ها که ضروت دارد قبل از ورود به دستگاه قضایی برای آن ها چاره اندیشی شود، گفت: لازم است در پرونده های فرهنگی-اجتماعی اقدامات فرهنگ ساز در ابعاد مختلف انجام و علت یابی و سهم هریک از دستگاه ها نیز مشخص شود.
قویدل همچنین تاکید کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تاکنون کودکان فاقد هویت، بازماندگان از تحصیل و… را نیز شناسایی کرده است و در صدد هستیم با آموزش مهارت های زندگی، فرهنگ سازی و بالابردن سرانه مطالعه و نیز استفاده از مربیان آموزشی و ظرفیت خیرین، در حاشیه شهر اقدامات اثربخش و کاربردی را انجام دهیم.
وی در پایان اظهار داشت: جامعهای که به فرهنگ و علم مسلط باشد، پویا و پیشرفته خواهد بود و طبق فرموده مقام معظم رهبری “فرهنگ سازی و تمدن سازی بهترین ابزار است و زمانی که جامعه ای به فرهنگ مسلط شود نیازی به ابزار تحکمی و الزام آور ندارد”.
لینک کوتاه : https://kermanpishgiri.ir/?p=2373