به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان راور با اشاره به اینکه موضوع پیشگیری مبنای عقلی، علمی و شرعی دارد، اظهار داشت: بسیاری از آیات قرآن کریم و روایت با اهداف و مبانی پیشگیرانه بیان و از لحاظ علمی نیز کُتب، مقالات و پژوهش های متعددی در مورد پیشگیری از وقوع جرم مطرح شده که پیشگیری را مقدم بر درمان می داند.
وی افزود: در اصل ۱۵۶ قانون اساسی، سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، در برنامههای توسعه و برنامه توسعه قضایی کشور نیز بر اهمیت پیشگیری تاکید شده اما علیرغم تاکیدات فراوان همچنان مساله پیشگیری مورد توجه جدی قرار نگرفته است.
قویدل با تاکید بر اینکه پیشگیری نوعی اقدام کُنشی و یک تدبیر بهنگام است، تصریح کرد: در سند تحول قوه قضاییه نیز اغلب رویکردها پیشگیرانه است و مبنای سند تحول چرخش از اقدامات واکنشی و منفعلانه به سمت اقدامات کُنشی می باشد از این رو باید به سمت رفع بستر و ریشه های جرم زا حرکت کرده و به منظور رفع آسیبها و کاهش جرایم بدنبال تعامل سازنده با سایر قوا و دستگاه ها باشیم.
این مقام قضایی تاکید کرد: بیش از نیمی از ماموریت ها در سند تحول دستگاه قضایی با رویکرد پیشگیری است و همه مردم و دستگاهها در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم و کاهش آسیبهای اجتماعی نقش و وظیفه دارند.
وی با اشاره به اینکه بهترین روش پیشگیری از وقوع جرم مشارکت مردم و توجه به مسئولیت اجتماعی و همگانی است، ادامه داد: مهمترین برنامه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان جلب مشارکت مردم است که از طریق اعتماد سازی به وجود می آید ضمن اینکه مسئولان نیز باید به گونهای رفتار کنند که الگوی جامعه باشند چراکه در نهایت نتیجه اعتماد مردم مشارکت و ایجاد امید، توسعه، پویایی و بالندگی است.
قویدل با تاکید بر اینکه طبق قانون، مدیریت پیشگیری از وقوع جرم به عهده قوه قضاییه می باشد گفت: در این رابطه بیش از ۲۳ دستگاه سهیم می باشند و قانون گذار در بحث پیشگیری از وقوع جرم یکسری وظایف و تکالیف قانونی را برای دستگاهها مشخص کرده است به همین جهت مسئولان نمیتوانند تکالیف قانونی را نادیده بگیرند، در غیر اینصورت طبق دستورالعمل ترک فعل ها هر مسئول و مدیری که به وظیفه قانونی خود عمل نکند تحت تعقیب قضایی قرار خواهد گرفت.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود افزود: در اسلام به عدالت ترمیمی بیش از عدالت کیفری توجه شده است در حالی که تنها راه مقابله با جرایم عدالت کیفری نیست بلکه عدالت ترمیمی و توجه به مسائل پیشگیرانه است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ادامه داد: همه مسئولان خصوصا دادستانها باید با ورود میدانی و مدیریت جهادی به دنبال حل آسیبها و مشکلات جامعه باشند، از این رو ضرورت دارد دادستان به عنوان مدعیالعموم به موضوع پیشگیری از وقوع جرم و حفظ حقوق عامه ورود کند.
قویدل سپس بر اهمیت تشکیل جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم و لازم الاجرا بودن مصوبات آن تاکید و بیان کرد: خوشبختانه طی سال جاری جرایم خشن در شهرستان راور کاهش یافته است و مهمترین رکن در موفقیت اجرای طرح پیشگیری از سرقت پسته نیز مشارکت خود مردم بوده است.
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه در مساله مواد مخدر با مافیا روبرو هستیم، دستگاه قضایی با همکاری نهادهای اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی به دنبال قطع زنجیره ان مافیای است، همچنین صیانت و مدیریت منابع آب در شهرستان راور بسیار مورد تاکید و حائز اهمیت می باشد.
این مقام قضایی ریشه بسیاری از جرائم را بیکاری دانست و گفت: ضرورت دارد مسئولان در خصوص ایجاد اشتغال پایدار تلاش و برنامه ریزی کنند، ضمن اینکه یکی از برنامههای مهم دستگاه قضایی در سال جاری موضوع حمایت حقوقی- قضایی از سرمایه گذاری های مشروع و تولید کنندگان است.
قویدل در ادامه به مقوله پیشگیری از جرایم انتخابات اشاره و تصریح کرد: مهمترین شاخصه مشارکت مردم در انتخابات نمود دارد، همچنین اعتمادسازی اولین اصل در انتخابات است و مسئولان وظیفه دارند از اعتماد و آراء مردم صیانت کنند.
وی با اشاره به اینکه دشمنان انقلاب به دنبال ضربه زدن به رویداد انتخابات هستند تاکید کرد: سه ضلع مثلث انتخابات را تهدید می کند؛ نخست خباثت دشمنان، سپس خیانت افراد داخلی و سوم حماقت برخی افراد است که در مسیر دشمن گام برمی دارند، لذا هوشیاری، رعایت اصل بی طرفی، رعایت دقیق قانون و همکاری با شورای پیشگیری از وقوع جرم وظایف همه مسئولان است.
قویدل اظهار داشت: انتخابات یک ضرورت سرنوشتساز است و باتوجه به اینکه دستگاه قضایی وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین را دارد، موضوعات پیشگیری از تخلفات انتخاباتی را دنبال میکند و بدون مداخله، نظارت در اجرای روند انتخابات، نظارت پیشگیرانه همراه با اطلاع رسانی، آموزش و همکاری و تعامل سازنده خود را با مجریان و ناظران امر انتخابات در سه مرحله قبل، حین و بعد از انتخابات در دستور کار خود قرار داده است، در این راستا توصیه می شود افرادی که نامزد شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا هستند از هم اکنون جهت دریافت گواهی عدم سوء پیشینه خود اقدام کنند.
این مقام قضایی در پایان با یادآوری اینکه شهرستان راور در سال ۹۹ رتبه نخست را در برنامه پیشگیری از وقوع جرایم و همچنین در طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان( نماد) کسب کرده است، خاطرنشان کرد: اقدامات دادگستری شهرستان راور در زمینه مدیریت و کنترل قیمتها در بازار و اجرای موفق طرح سرقت پسته ارزشمند و قابل تقدیر است.
یادآوری می شود: در پایان نشست شورای پیشگیری از وقوع شهرستان راور، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان از جانب رییس کل دادگستری استان از دادستان و رییس دادگستری شهرستان راور با اهدای لوح تقدیر به عمل آورد.
دستگاه قضایی بر حُسن اجرای قوانین نظارت می کند/ دادستانها با مدیریت جهادی به دنبال اجرای برنامه های پیشگیرانه باشند
- ارسال توسط : رنجبر
- بدون دیدگاه