به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان سید مهدی قویدل معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در سومین جلسه پیشگیری از جرائم انتخاباتی ابراز داشت: پس از ناآرامی های سال ۱۴۰۱، انتخابات پیش رو از حساس ترین انتخابات می باشد و همچنین برابرقانون جدید تصویب شده نیز، وظایف و تکلیف زیادی بر عهده دستگاهها گذاشته شده است.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه طبق دستور کار اول مبنی بر ارائه گزارش اجرای مصوبات جلسات قبل، ستادهای انتخاباتی حوزه های قضائی استان تشکیل شده است، ادامه داد: تاکنون ۳ جلسه در مرکز استان با ۲۰مصوبه و ۱۰ جلسه در شهرستان ها با ۶۶ مصوبه انجام شده است.
معاون قضایی دادگستری استان کرمان با اشاره به تشکیل کارگروه فضای مجازی، بر تشکیل و تقویت کارگروه تبادل اطلاعات تاکید کرد.
وی ضمن بیان اینکه ۱۰۱ عنوان جرم و تخلف انتخاباتی اتخاذ شده است، ادامه داد: عناوین در چهار مقطع قبل از شروع قانونی تبلیغات انتخاباتی ۲۴ عنوان، در روزهای قانونی و پیش از روز اخذ رای ۳۲ عنوان، روز اخذ رای ۳۸ عنوان ، روز پس از اخذ رای۷ عنوان و ۷۲ عنوان راهکار پیشگیری از جرائم انتخاباتی اتخاذ شده که به حوزه های انتخاباتی استان ارسال شده است.
دبیر ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی گفت: طبق مصوبه نهم تشکیل شعب رسیدگی به جرایم انتخاباتی استان، طی مکاتبه ای که با حوزه های قضائی استان اعلام شده است تعداد ۴۷ شعبه رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی تعیین شده است.
این مقام قضایی با تاکید بر ضرورت آخرین وضعیت روند اجرائی انتخابات با توجه به کلیات زمانبندی شده واعلام به دبیرخانه، افزود: امور اجرائی از سوی ستاد های انتخابات استانداری و فرمانداری تابعه برنامه ریزی و در حال انجام می باشد و تاکنون مشکلی گزارش یا مشاهده نشده است.
دبیر ستاد پیشگیری ازجرائم انتخاباتی عنوان کرد: بر اساس اخبار واصله و تحلیل آنان فعالیت های انتخاباتی به شکل تشکیل جلسات خانگی، خصوصی و رایزنیهای معمول شروع و در حال انجام می باشد که مورد رصد قرار گرفته اند و چنانچه مغایر مقررات عمل کنند، براساس قانون مورد پیگیری قرار خواهند گرفت.
معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تاکید کرد: اطلاع رسانی و تشریح وتوضیح مفاد قانون، جرائم و مجازاتهای قانونی از طریق رسانه به ویژه قانون جدید، همکاری در تولید برنامه مبتنی بر هم افزایی و اجرای برنامه هایی که موجب حضور حداکثری است، اطلاع رسانی اقدامات ستادهای پیشگیری از جرائم انتخاباتی به عنوان عضو ستاد و کمیته های آن نیز از مهمترین اقدامات این حوزه می باشد.
این مقام قضایی با تاکید بر اینکه فعالیت احزاب، گروهها، جریانات سیاسی و … باید مورد پایش مستمر قرار گیرد، گفت: ضرورت دارد که توجیه و تذکرات لازم به موقع داده شود و در صورت تکرار و بی توجهی، پرونده جهت بررسی به شعب ویژه ارجاع شود.
معاون قضایی دادگستری استان کرمان در ادامه جلسه تاکید کرد: برابر قانون جدید آموزشهای لازم به تمام دست اندر کاران انتخاباتی باید داده شودلذا برگزاری دورهای آموزشی، تهیه متون ومحتوای آموزشی نیز باید در دستور کار قرار گیرد و جلسات و نشستهای توجیهی با احزاب جریانات سیاسی نیز مستمرا برگزار گردد.