سید مهدی قویدل دبیر ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی در نشست با شورای معاونین صداو سیمای مرکز استان کرمان، گفت: دستور کار جلسه، تعامل در خصوص چگونگی اجرای برنامه های تبلیغی و پرهیز از مواردی که بستر ساز وقوع جرم است لذا در همین راستا هم افزایی در جهت اجرای برنامه هایی که موجب حضور حداکثری می باشد و هماهنگی در جهت اقداماتی که اثرات خوب در فضای مجازی را تشدید می کند حائز اهمیت است.
وی بر پر رنگ بودن نقش صدا و سیما در این امر مهم اشاره کرد و افزود: برای این موضوع باید برنامه و طرح داشته باشیم ویکی از موضوعات مهم در انتخابات بحث مشارکت وهم افزایی می باشد که باید توجه ویژه شود.
معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان جرایم و تخلفات انتخاباتی را در ۴ مقطع عنوان کرد و با اشاره به جرائم و تخلفات قبل از شروع انتخابات، گفت: شروع فعالیتهای قانونی حین انتخابات و روز اخذ رای و پس از اخذ رای و همچنین شمارش آراء برابر قانون انتخابات می باشد.
وی با اشاره به مصوب مرداد ۱۴۰۲ در ماده ۱۷ در راستای اصل ۱۵۶ قانون اساسی، گفت: دستگاه قضائی تکلیف دارد در سطح ملی ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی تشکیل دهد که این امر انجام و در استان هم این ستاد تشکیل شده است.
این مقام قضایی ادامه داد: در راستای تشکیل ستاد انتخابلتی در استان، دو جلسه ستاد اصلی با ۱۲ مصوبه و ده جلسه در شهرستان ها با ۶۶ مصوبه تشکیل شده است و همچنین در همایش آموزشی برای هیات های بازرسی استان نیز جرائم و تخلفات انتخاباتی تشریح و تبیین شده است.
معاون قضایی دادگستری استان کرمان با بیان اینکه راهبردهای اولویتی پنج گانه به عنوان مهمترین راهبردهای پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخابی کشور به تصویب رسیده است، خاطر نشان کرد: اطلاع رسانی، تشریح و توضیح مفاد قانون و جرائم و مجازاتهای قانونی از طریق رسانه های جمعی با هدف ارتقاء آگاهیهای عمومی و کاهش وپیشگیری از بروز جرائم انتخاباتی و اجرای عدالت انتخاباتی از طریق پیشگیری و رسیدگی به موقع به جرائم انتخاباتی با تمرکز بر جنبه های پیشگیرانه قانون نیز از جمله راهبردها می باشند.
وی ادامه داد: همچنین اصول ۶ گانه به عنوان اصول اساسی فعالیت ستادها در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی تعیین گردیده که شامل پایش مستمر تخلفات و جرائم انتخاباتی، تقویت رویکرد کاهش وپیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی در حوزه های انتخابی حساس وچالشی، کنترل و نظارت و مدیریت موثر رسانه های دیداری، شنیداری، رسانه های محلی، مطبوعات، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی با هدف پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی احتمالی، خنثی سازی عملیات روانی دشمن و استفاده حداکثری از ظرفیت و قابلیتهای رسانه ای جهت تبیین و تشریح قانون انتخابات می باشد.
قویدل، اشرافیت اطلاعاتی در حوزه های حساس و اقدامات لازم پیشگیرانه به جهت رصد اقدامات و اقدام به موقع را دارای اهمیت دانست و گفت: وظایف هر یک از دستگاهها و نهادهای عضو در چالشهای انتخاباتی مطابق و متناسب در چارچوب وظایف و اختیارات قانونی تبیین و اعلام و همچنین نظارت می شوند وکلیه اقدامات مجرمانه دستگاههای اجرایی و وابسته به دولت و ومسئولان و شخصیتهای حقیقی و حقوقی نیز رصد خواهند شد.
معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان انتظاراتی که از صدا و سیما می رود را مورد تاکید قرار دادو و بیان داشت: اطلاع رسانی و تشریح وتوضیح مفاد قانون، جرائم و مجازاتهای قانونی از طریق رسانه به ویژه قانون جدید، همکاری در تولید برنامه مبتنی بر هم افزایی و اجرای برنامه هایی که موجب حضور حداکثری است، اطلاع رسانی اقدامات ستادهای پیشگیری از جرائم انتخاباتی به عنوان عضو ستاد و کمیته های آن بنا به ضرورت می باشد.
دبیر ستادپیشگیری از جرائم انتخاباتی نیز در ادامه از، ۱۰۱ عنوان جرم و تخلف انتخاباتی در چهار مقطع قبل از شروع قانونی تبلیغات انتخاباتی (۲۴ عنوان)، در روزهای قانونی و پیش از روز اخذ رای (۳۲ عنوان)، روز اخذ رای (۳۸ عنوان) ، روز پس از اخذ رای(۷ عنوان) می باشد و ۷۲ عنوان راهکار پیشگیری از جرائم انتخاباتی اتخاذ و به حوزه های انتخاباتی استان ارسال شده است سخن گفت.