سید مهدی قویدل در نشست قضایی اظهار داشت: بایستی نظارت های قانونی به نحوی دقیق انجام گیرد که بی قانونی ها و تخلفات مانند مسکن مهر سابق تکرار نشود.
این مقام قضایی بر اقدام ویژه جهت دستگیری محکومین و متهمین فراری جرائم خشن تاکید کرد و گفت: بایستی جلب های بلا اقدام نیز تعیین و تکلیف شوند.
قویدل اقدامات کنترلی سلاح غیرمجاز در جنوب و شرق استان کرمان را لازم برشمرد و خواستار ارتباط گیری بیشتر با سران طوایف در جنوب و شرق استان جهت جمع آوری سلاح و ایجاد سازش در قصاص ها شد.
وی تاکید کرد: طرح های جمع آوری سلاح غیرمجاز، پایش تصویری، ایجاد و افزایش پارکینگ های عمومی، ساماندهی مراکز خریدو فروش اموال دست دوم و کارگاههای ضایعاتی از مهمترین مولفه های پیشگیری از سرقت به شمار میرود.
معاون قضایی دادگستری کل استان کرمان همچنین از افزایش آمار سرقت در ۹ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته حوزه های قضایی استان ابراز نگرانی کرد و خواستار اجرای مصوبات جلسات شورای پیشگیری از جرم شد.
وی ادامه داد: در حوزه های قضایی که بیشترین آمار سرقت را در ۹ ماهه اول سال جاری داشته که شامل راور، کهنوج، کوهبنان، منوجان، بخش های گلباف، صفائیه و ماهان می باشد که نیاز است برنامه های پیشگیرانه ویژه ای در این حوزه ها پیش بینی و اجرا شود.
قویدل افزود: مشاهدات آماری و بررسی های صورت گرفته نشان می دهد، حوزه هایی که جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم و طرح های پیشگیری از سرقت را اجرا نموده اند، در جرائم و دعاوی اولویتی کاهش قابل ملاحظه ای را داشته اند و تاکید ما برآن است که حوزه های قضایی مداوم و مستمر جلسات شورای پیشگیری را برگزار و از دستگاه های مربوطه مطالبه گری به موقع داشته باشند.
وی در ادامه عنوان کرد: دستورالعمل های شورای پیشگیری از جرم شامل؛ پلمب مراکز خرید و فروش اموال مسروقه، پایش تصویری شهر، جمع آوری و ساماندهی معتادین متهاجر است.
این مقام قضایی اظهار داشت: متاسفانه مرکز استان کرمان بیشترین آمار سرقت را در بین شهرهای استان دارد و دلیل این فراوانی وجود چندین هزار معتاد متهاجر در سطح این شهرستان است.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان افزود: سرقت وسایل داخل خودرو و وسایل قطعات خودرو، پلاک و…نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته اند و جرم جیب بری کاهش داشته است.
قویدل درخصوص تشکیل ستادپیشگیری از جرائم انتخاباتی، خاطر نشان ساخت: از ابتدای ابلاغ دستورالعمل تعداد ۶ جلسه ستاد و کمیته ها در مرکز استان و ۲۴ جلسه نیز در شهرستان های استان برگزار شده است و در این راستا تعداد ۵۱ شعبه جهت رسیدگی به جرایم انتخاباتی مشخص ومعین شده است.