به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در دوره آموزشی مجازی- مقدماتی (ویژه گروه دوم مصلحین و حکمین قرآنی استان کرمان) ضمن تبریک سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد و مبعث رسول گرامی اسلام(ص) اظهار داشت: مساله پیشگیری بسیار مهم، قابل قبول و دارای مبانی علمی، قرآنی و عقلی است و وقتی به آیات و روایات توجه شود در می یابیم که از خود کنترلی تا مسئولیت اجتماعی همگی در قرآن کریم اشاره شده و سفارشاتی در زمینه مسائل اجتماعی مانند اصلاح ذات البین مومنین و بحث به پا داشتن احکام مورد تاکید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: انسان نباید نسبت به مسائل جامعه خود بی تفاوت باشد بلکه بایستی خود را در تمام موارد دخیل و سهیم بداند و به همین منظور طرح مصلحین و حکمین قرآنی جهت کاهش آسیبهای اجتماعی و کاستن از ورودی پرونده به دستگاه قضایی تدوین و به مرحله اجرا در آمده است.
قویدل با اشاره به اینکه طرح مصلحین با اولویت صلح و سازش در پرونده های خانوادگی تبیین و ابلاغ شده است بیان کرد: خوشبختانه استان کرمان در اجرای این طرح پیشرو و در سال ۹۹ به موفقیت های قابل قبولی در زمینه میانجی گری دست یافته است.
این مقام قضایی با تاکید بر اینکه با اجرای طرح مصلحین از بسیاری موضوعات قضا زدایی می شود، گفت: اختلافات خانوادگی جزئی نباید پلیسی و قضایی شود بلکه با مداخله بهنگام از برانگیخته شدن حس انتقام جویی و طرح دعاوی متقابل در دادگستری جلوگیری میشود.
وی تصریح کرد: ظرفیت سران طوایف استان کرمان در جنوب و شرق کرمان برکات بسیار زیادی داشته و از بروز جرایم مهمی همچون خشونت های رفتاری و انتقام جویی جلوگیری شده است.
قویدل اجرای طرح مصلحین را به صورت محله محور و بدون ساختار و بروکراسی اداری عنوان و یادآوری کرد: این پروژه کاملا مردمی و پایگاه اصلی آن ها مساجد است، ضمن اینکه اهدافی مانند، ایجاد صلح و سازش در سطح محلات و ترویج فرهنگ میانجی گری با رعایت اصول و مبانی ایرانی- اسلامی و مداخلات به موقع در دستور کار این تیم قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین شناسایی آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و… و پیگیری آن ها برعهده تیم مصلحین و حکمین قرآنی است که در این زمینه سامانه سجام نیز بسیار کمک کننده خواهد بود.
قویدل فرهنگ سازی و اجرای برنامههای آموزشی و مشاوره قبل از ازدواج توسط اساتید مجرب را از دیگر اهداف مصلحین برشمرد و تاکید کرد: باز اجتماعی و بازتوانی کردن متهمین، مجرمین و معتادین و برنامهریزی برای بازگشت مجدد آنها به جامعه جز اهداف مهم مصلحین به شمار می رود.
این مقام قضایی در پایان گفت: شیوه نامه اجرایی طرح مصلحین ویژه استان کرمان نیز تدوین و در اختیار مصلحین قرار گرفته است که امیدواریم از این طرح به نحو احسن استفاده و به دستگاه قضایی کمک و از ورود به مسائل جزئی جلوگیری شود.
یادآوری می شود: در دوره آموزشی مجازی- مقدماتی (ویژه گروه دوم مصلحین و حکمین قرآنی استان کرمان) قریب ۳۵۰ مصلح جدید آموزش دیده و درمجموع تعداد مصلحین استان کرمان تا پایان سال ۹۹ به ۵ هزار و ۳۵۰ نفر رسیده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان:
اختلافات خانوادگی جزئی نباید پلیسی و قضایی شود/ ۵ هزار و ۳۵۰ مصلح در استان کرمان آموزش دیده اند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: اختلافات خانوادگی جزئی نباید پلیسی و قضایی شود بلکه می توان با کمک مصلحین آنها را به صلح و سازش ختم کرد.
لینک کوتاه : https://kermanpishgiri.ir/?p=1843
- ارسال توسط : رنجبر
- بدون دیدگاه