به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در دیدار با اعضای شورای محله شهرک صنعتی کرمان با اشاره به اینکه جهل به قانون، رافع مسئولیت نیست اظهار داشت: مدیریت شهری و مدیریت حاکمیتی تعاریف خاص خود را دارد و قانون گذار بنا را بر این گذاشته که همه افراد از قانون آگاهی دارند.
وی افزود: دادگستری کل استان کرمان برحسب وظیفه و اختیار قانونی و حاکمیتی خود به منظور جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی، به شهرک صنعتی کرمان ورود، مشکلات منطقه را شناسایی و به مسئولین مربوطه گوشزد کرده است.
قویدل با تاکید بر اینکه رویکرد ما پیگیری توانمندسازی منطقه در تمام ابعاد اجتماعی و شهری، فرهنگی و اقتصادی است گفت: دستگاه های متولی باید پای کار بیایند تا بتوان با هم گرایی و به صورت هدفمند از گسترش حاشیه نشینی، تصرف غیرقانونی اراضی دولتی، کلاهبرداری، تضییع اموال بیت المال، وجود انشعابات غیرمجاز و وجود کانون های جرم و آسیب های اجتماعی جلوگیری کنیم.
این مقام قضایی با یادآوری اینکه دستگاه قضایی طبق روال با قانون شکنان برخورد و افراد سودجود را تحت تعقیب قرار خواهد داد، گفت: هرچند که ساکنین حاشیه شهر و به خصوص شهرک صنعتی، بعضا تحت تاثیر شرایط خاص یا فریب و اغفال فرصت طلبان قرار گرفته و به نوعی معلول علل و عوامل دیگری هستند اما پشت صحنه این اتفاقات نیز افراد فرصت طلب و کلاهبردار فعالیت کرده، ذی نفع و به دنبال سیاه نمایی هستند.
وی ادامه داد: برخی افراد فرصت طلب اعمال قانون را دستمایه مسائل سیاسی کرده و عده ای نیز وابسته به افراد منفعت طلب در همان منطقه اقدام به جو سازی می کنند در حالیکه هکتارها زمین دولتی را در حاشیه شهر فروخته و میلیونها تومان به جیب زده اند، به همین جهت وظیفه شهرداری و شورای محله این است که با شفاف سازی و اطلاع رسانی، مردم را همراه و تشویق به مشارکت کنند.
قویدل با تاکید بر اینکه ارائه خدمات و امکانات بدون نگاه علمی و مصلحت اندیشی نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه موجب گسترش حاشیه نشینی خواهد شد گفت: هیچ کسی اختیار تصرف اموال و زمینهای دولتی را ندارد و بایستی فرهنگ حمایتهای بی رویه و غلط از بین برود، ضمن اینکه یکی از برنامههای ما کمک به توانمندسازی روستاها و حمایت از مشاغل خانگی است که با این اقدام مهاجرت معکوس نیز اتفاق خواهد افتاد.
این مقام قضایی پیگیری توانمند سازی مردم حاشیه شهر در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، شهری و… را یکی از اهداف مهم پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی، قضایی برشمرد و افزود: حمایت ها بایستی علمی، هدفمند، قانونی و طبق ضوابط باشد ضمن اینکه مردم نیز باید بدانند خرید زمین با هر شرایطی و اقدام به ساخت و ساز در هر جایی پیامدهای منفی بدنبال خواهد داشت.
قویدل بیان کرد: اصل خودکنترلی بایستی در جامعه فرهنگ سازی و نهادینه شود بدین صورت که هر حرکت و اقدامی علیه خویشتن تبعات آن را به خود فرد بازمی گردارند بنابراین ضرورت دارد هر یک از ما خود کنترل بوده و نسبت به عواقب کارهای خود مراقب باشیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان یادآور شد: مجموعه دادگستری استان، نهادها و دستگاه هایی را جهت رفع مشکلات مردم شهرک صنعتی همراه و همگام کرده است بطوریکه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به جهت ساخت مسکن، خیرین برای احداث مدرسه در این منطقه و کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز جهت ساخت و ساز وارد میدان شده اند، از این رو هم اقدامات حمایتی و هم سلبی توام انجام خواهد شد.
قویدل در بخش دیگری از صحبت های خود از نزدیک شدن به پایان مهلت انتقال کوره های آهک پزی از شهرک صنعتی خبرداد و گفت: ظرف مدت چند روز آینده اقدامات قانونی در خصوص کوره هایی که انتقال نیافته اند با دستور معاون دادستان کرمان صورت خواهد گرفت، البته یک سری شایعات و جوسازی هایی در منطقه انجام میشود که مانع از انجام وظیفه ما که پیشگیری از گسترش حاشیه نشینی است، نمی شود.
این مقام قضایی در پایان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین راههای پیشگیری، رصد وظایف و اختیارات مسئولین است، خاطرنشان کرد: تاکنون مکاتبات بسیار زیادی با دستگاههای مختلف انجام داده و وظایف هر کدام را احصا و گوشزد کردهایم، همچنین کوتاهی و ترک فعل ها قطعا جرم اعلام می شود و این رویه همچنان ادامه دارد.
در این نشست همچنین “کمال الدینی” مدیر مشارکتهای اجتماعی شهرداری کرمان اظهار داشت: شورای محله که در راستای شناسایی مشکلات و معضلات محلات و به منظور همیاری و همکاری در رفع آن و با استفاده از ظرفیت معتمدین محلی تشکیل شده موظف است مردم را به مشارکت تشویق کند و طبق فرموده مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) مدیریت در جامعه بایستی از پایین به بالا باشد.
وی با اشاره به اینکه کرمان سومین استانی است که شورای محله های شهر را تدوین کرده است، افزود: ساختار این شورا به فراخور هر محله از ۱۵ تا ۱۷ عضو تشکیل می شود و متشکل از اعضای حقوقی و نمایندگان دستگاه های دولتی است.
کمال الدینی بیان کرد: رابط آموزش و پرورش، بسیج، شهرداری، دادگستری و غیره و همچنین نمایندگانی از بانوان، کسبه، شاغلین، جوانان و نخبگان نیز عضو شورای محله می باشند.
مدیر مشارکتهای اجتماعی شهرداری کرمان یادآور شد: تاکنون شورای محله در ۱۵ محله کرمان تشکیل شده است و با هدف نامه ریزی هدفمند و همچنین جلب مشارکت مردم در حال فعالیت هستند.
کمال الدینی با بیان اینکه راهکارها و ارائه پیشنهاد از سوی شورای محله به شهرداری و شورای شهر اعلام میشود، خاطرنشان کرد: اولویت ها در شهرک صنعتی بررسی و مشکلات به کمک سایر دستگاه ها پیگیری می شود، ضمن اینکه درخواست ما استفاده از کمک معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، نسبت به ساماندهی مشکلات اجرایی و ساخت و سازهای غیر مجاز است.