به گزارش روابط عمومی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “یدالله موحد” در پنجمین نشست ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی استان کرمان با اشاره به تبیین راهبردهای ۳۰ گانه در راستای برگزاری انتخابات ۱۴۰۰، افزود: این راهبردها به صورت مکتوب در اختیار تمامی اعضای ستاد پیشگیری و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی قرار گرفته و باید محور تمامی برنامه ها و اقدامات باشد.
وی با تاکید بر این مطلب که ایجاد زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات از راهبردهای اساسی ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی به شمار می رود، خاطرنشان کرد: برخورد با جرایم انتخاباتی باید به نحوی انجام شود که از ایجاد تشویش در اذهان عمومی جلوگیری کرده و این اطمینان را به مردم بدهد که ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی با دقت نظر و هوشیاری در حوزه مسئولیت های قانونی خود اقدام می کند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان خاطرنشان کرد: رصد دقیق فعالیت هواداران کاندیداهای احتمالی که ممکن است در آیند چالش آفرین باشد، در دستور کار قرار دارد و در این راستا، باید تدبیر و مدیریت شود که تبلیغات انتخاباتی بر اساس قانون و به شکلی منطقی پیش رود.
موحد گفت: با توجه به شرایط کنونی؛ بخش زیادی از تبلیغات کاندیداها در فضای سایبری و مجازی انجام می شود و از این رو تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی نیز افزایش می یابد و در این راستا باید توجه داشت که کارکرد کمیته رصد فضای مجازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی، سرعت انتشار مطالب در فضای مجازی را مورد اشاره قرار داد و گفت: سرعت انتشار مطالب در فضای مجازی و سایبری به نحوی است که در بسیاری از موارد فضای مکتوب و فیزیکی از آن جا می مانند و این موضوع لزوم نظارت و اقدام به موقع در پیشگیری و برخورد با جرایم این حوزه را نشان می دهد.
رییس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: هر اقدامی در حوزه پیشگیری از جرایم انتخاباتی در فضای مجازی و حقیقی باید بر اساس راهبرد “اقدام به موقع” انجام شود زیرا در غیراینصورت اثرگذاری لازم را به دنبال نخواهد داشت.
موحد با اشاره به نزدیک بودن زمان اعلام نتیجه بررسی صلاحیت ها، عنوان کرد: برخی افراد رد صلاحیت شده به جای پیگیری قانونی دلایل رد صلاحیت خود اقدام به انتشار مطالب رسانه ای، سم پاشی کردن و شبه افکنی می کنند که مراجع نظارتی را تحت فشار قرار دهند تا نتیجه مطلوب خود را به دست آورند و در این راستا مراجع مربوطه باید به این موضوعات به سرعت ورود کنند و اقدامات آنها به نحوی باشد که افراد از مجاری قانونی اعتراضات خود را مطرح و پیگیری کنند.
وی ضمن تاکید بر اینکه بیشترین نقش در تامین سلامت و امنیت انتخابات بر عهده نیروهای امنیتی و انتظامی است، گفت: اقدامات نیروهای مسلح استان کرمان همواره در چارچوب قانون انجام شده و جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به اینکه جلسات توجیهی اقشار مختلف از جمله رسانه ها، چاپخانه داران و متولیان تبلیغات انتخاباتی باید در سطح شهرستان ها نیز به صورت جدی دنبال شود، اظهارداشت: انتظار بروز حتی کمترین تخلفات را در حوزه چاپخانه ها نداریم و در این راستا چاپخانه داران باید در انتشار مطالب دقت کافی را داشته باشند که مطالب منتشره از اصالت لازم برخوردار باشند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان نیز گفت: نشست توجیهی دادستان ها و قضات ویژه رسیدگی به جرایم انتخاباتی در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.
دادخدا سالاری افزود: تمرکز اصلی دشمنان و عناصر ضد انقلاب بر جلوگیری از حضور حداکثری مردم در انتخابات است و از این رو باید زمینه های تبلیغات قانونی برای جلب مشارکت عمومی حداکثری فراهم باشد.
وی تاکید کرد: ضمن لزوم توجه به اجرای قانون در مسیر برگزاری انتخابات، باید به نحوی اقدام شود که شور انتخاباتی در جامعه حفظ شود.
وی یادآور شد: فضای مجازی از نظر جرایم انتخاباتی به صورت مستمر رصد می شود و در صورت مشاهده هرجرمی، اعلام جرم خواهد شد.