به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، سیدمهدی قویدل” در جلسه ای که به صورت ویدیو کنفرانس با مصلحین استان کرمان برگزار شد اظهار داشت: مقوله مصلحین بسیار کاربردی، به جا و برگرفته از شرع مقدس اسلام است که جهت اقدامات پیشگیرانه خصوصا مسائل خانواده طراحی و پیاده سازی شده و تاکنون نتایج بسیار خوبی را به دست آورده است.
وی با اشاره به اینکه مدیران پروژه مصلحین باید با برنامه ریزی دقیق پیش بروند افزود: در سطح استان کرمان تعداد ۵۰۰۰ نفر مصلح آموزش دیدهاند و شایسته است از لحاظ کاربردی نیز این تعداد به کار گرفته شوند.
قویدل با اشاره به اینکه تاکنون برخی شهرستان ها اثربخشی قابل قبولی در پروژه مصلحین و ایجاد صلح و سازش در شهرستان خود داشته اند، تصریح کرد: انتظار می رود سایر شهرستانهای استان نیز فعال شده و مدیران این پروژه افراد را سازمان دهی و تیم بندی کنند تا شاهد برنامههای اثربخش بیشتری باشیم.
این مقام قضایی ضمن یادآوری اینکه شیوه نامه مصلحین به حوزه های قضایی استان ارسال شده است، اهداف طرح مصلحین را برشمرد و گفت: ترویج صلح و سازش، پیشگیری از وقوع جرم و شناسایی آسیبهای اجتماعی از اهداف بسیار مهم این پروژه می باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم داد گستری کل استان کرمان گفت: مدیران پروژه به عنوان هدایت گران حکمین و مصلحین محسوب می شوند بنابراین جهت انسجام بخشی به قراراه خود باید در هر مرحله اعم از مسجد و پایگاه و… تیمهای خود را تشکیل دهند و هر مدیر پروژه پل ارتباطی بین دستگاه قضایی و سایر مصلحین به شمار می رود.
وی تاکید کرد: همه مصلحین بایستی در سامانه جامع ارتباط مردمی(سجام) ثبت نام کنند تا شناسایی آسیبهای اجتماعی هر مرحله بهتر انجام و پیگیری های لازم در این خصوص تسهیل شود.
قویدل به انعقاد تفاهمنامه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با نیروی انتظامی نیز اشاره کرد و گفت: این تفاهم نامه بزودی به روسا و دادستان های استان ابلاغ و تاکید می شود از مصلحین در پاسگاه ها استفاده شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اظهار داشت: مدیران پروژه باید از بین مصلحین افراد دارای نفوذ کلام، مورد اعتماد و دارای تحصیلات را معرفی کنند تا پرونده ها یی که دارای ماهیت اجتماعی، خانوادگی و قابل گذشت و صلح و سازش هستند را قبل از ورود به محاکم قضایی به ایشان بسپارند.
قویدل با اشاره به اینکه از ظرفیت مصلحین در طرح اورژانس قضایی نیزاستفاده خواهد شد افزود: از سوی مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور نیز اعلام شده است تا در قالب “ستاد صبر” مربوط به شوراهای حل اختلاف، از ظرفیت مصلحین در کنار این شوراها استفاده شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه مدیران پروژه بایستی تمام مصلحین را توجیه کنند تا از ورود به مواردی که ضرورتی ندارد و مربوط به مسائل ریز خانوادگی و محرمانه افراد است خودداری کنند.
در این آیین همچنین “مجید توکلی” مربی ملی مصلحین بر اهمیت به روز بودن دانش و تسلط حکمین و مصلحین تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه مدیریت خشم از مهارت های قابل توجه است، گفت: در ایامی که بیماری کرونا جامعه را تحت تاثیر قرار داده است، مصلحین باید با آموزش سبک زندگی سالم به خانوادهها و درک فراد، مهارت کنترل خشم و تاب آوری را به خانواده ها آموزش دهند.
وی بیان کرد: همچنین نباید از گفتمانسازی محبت غافل شد چراکه در حال حاضر بهترین شیوه تربیتی است.
یادآوری می شود: در این گفت و گوی زنده که به صورت ویدیو کنفرانس از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با مصلحین سراسر استان برگزار شد، مدیران پروژه مصلحین به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند.