به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در نشست هم اندیشی مراجع مسئول و نهادهای مردمی همکار با دستگاه قضایی استان کرمان که با حضور “یداله موحد” رییس کل دادگستری استان کرمان برگزار شد، بیان کرد: دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضاییه پایان سال ۹۸ توسط رئیس وقت قوه ابلاغ شده که بسیار جامع، کاربردی و کامل است.
وی افزود: اجرای دستورالعمل به عهده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه است و برخی از دستگاهها به عنوان مراجع مسئول موظف به اجرای آن می باشند، در استانها نیز کارگروه متناظر دستورالعمل در معاونت های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان به پیگیری و اجرای آن می پردازد.
قویدل با تاکید بر اینکه بایستی نهادهای مردمی را بیش از پیش شناسایی، ظرفیتهای آنها را احصاء و همکاری و مشارکت حداکثری را جلب کنیم گفت: با همکاری سازمان های مردم نهاد می توان از وقوع جرایم در همه حوزه ها از جمله محیط زیست و منابع طبیعی، زمین خواری، اعتیاد و سایر آسیب ها پیشگیری و بسیاری از اقدمات این حوزه را برون سپاری کنیم.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: وظایف همه دستگاهها در قبال دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضائیه احصاء و ارسال شده است و در راستای این دستورالعمل بیش از ۳۰۰ سمن در استان شناسایی شدهاند که خوشبختانه ارتباط دو سویه ای با نخبگان و فرهیختگان ایجاد و مجمع نهادهای مردمی همکار با دستگاه قضایی نیز تشکیل شده است.
قویدل با یادآوری اینکه بانک اطلاعاتی سمن ها تهیه شده و فعالیتهای آنها نیز مشخص است، اظهار داشت: در راستای دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضائیه، در سال ۱۴۰۰ دوره آموزشی با حضور ۱۸۰۰ نفر از کارکنان اداری و قضایی به صورت آنلاین و آفلاین و با تدریس قائم مقام معاونت اجتماعی و پیگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شده است.
وی افزود: همچنین سه نشست با اعضای مجمع نهادهای مردمی همکار با دادگستری استان کرمان در سال ۱۴۰۰ برگزار شده و ثبت نام نهادهای مردمی در سامانه مشارکت در حال انجام است و تاکنون اطلاعرسانی برنامه ها و اقدامات در گروه های مجازی نهادهای مردمی، نخبگان و ظرفیت علمی سمن ها و هیئت های اندیشه ورزی انجام شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تاکید کرد: این معاونت در بحث صلح و سازش و میانجی گری نیز از ظرفیت مصلحین و حکمین قرآنی و گروه های مردمی استفاده کرده است کما اینکه در سال ۹۹ با کمک مصلحین بیش از ۲ هزار پرونده و در سال ۱۴۰۰ نیز بیش از ۳۰۷۰ پرونده به صلح و سازش ختم شده است.
قویدل افزود: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان قصد دارد در سال جدید نیز بیشتر و بهتر از ظرفیت سازمان های مردم نهاد در راستای کاهش جرایم و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی استفاده کند.
وی در پایان به برخی اقدامات سازمان های مردم نهاد و گروه های مردمی اشاره کرد و گفت: آزادسازی ۵ مددجوی زندان و کانون اصلاح و تربیت در سال ۱۴۰۰، حمایت های مالی و معنوی و اقدامات فرهنگی در حاشیه شهر، توزیع غذای گرم به زندانیان رفسنجان در ایام ماه محرم و ماه مبارک رمضان، اهدای بسته های معیشتی به نیازمندان، اهدای لوازم التحریر و کیف مدرسه ویژه خانوادههای معتادین بهبود یافته و … از جمله این فعالیت های داوطلبانه نهادهای مردمی محسوب می شوند.