به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان،“سیدمهدی قویدل” در نشست رئیس کل دادگستری استان کرمان با همکاران معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، اظهار داشت: همکاران این مجموعه به صورت گمنام فعالیت میکنند و تاکنون خدمات ارزشمندی را انجام و زحمات زیادی را متحمل شده اند.
وی در ادامه با بیان اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم برنامه محور است، افزود: در سال ۹۹ هر یک از همکاران اقدامات موثری انجام داده اند که ازجمله می توان به اجرای طرح مصلحین اشاره کرد و خوشبختانه استان کرمان در اجرای این طرح در سطح کشور حائز رتبه برتر شده و الگویی برای سایر استانها محسوب می شود.
قویدل بیان کرد: پروژه مصلحین پررنگ تر از همیشه و با شبکه سازی، برنامه ریزی و انعقاد تفاهم نامه ها و ابلاغ طرح اورژانس قضایی توانسته به نحو احسن پیش رفته و به قابلیتهای خوبی دست یابد که امیدواریم در سال ۱۴۰۰ بتوانیم در کنار شوراهای حل اختلاف نیز کارکرد و همگرایی مطلوبی در این خصوص داشته باشیم .
این مقام قضایی همچنین ابراز امیدواری کرد بتوان در سال ۱۴۰۰ اهداف سند تحول قوه قضائیه و دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضایی را پیش برده و به ارتقای مسئولیت اجتماعی کمک کنیم.
آسیب شناسی محلات با کمک مصلحین در سال ۱۴۰۰
قویدل با اشاره به تاثیر آسیب شناسی محلات در بازاجتماعی کردن معتادین، متهمین و مجرمین تصریح کرد: می توان با استفاده از ظرفیت هیات امنای مساجد، معتمدین، متنفذین و مصلحین به آسیب شناسی محلات پرداخت و در این خصوص برنامه آموزشی برای سال ۱۴۰۰ در دستور کار است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان سپس به برگزاری مستمر نشست های شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اشاره و یادآوری کرد: در سال ۹۹برنامه های پرباری برگزار شد بطوریکه در افتاده ترین شهرستان های استان نیز برنامهها پیش رفته و رویکرد همه مدیران قضایی در سطح استان نیز پیشگیرانه شد.
وی افزود: در سال ۹۹ مکاتبات انجام شده از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در مقایسه با سال های گذشته ۵۰ درصد افزایش و مکاتبات شهرستان ها هم ۷۰ درصد افزایش داشته است.
اجرای ۸۵ درصدی مصوبات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان در سال ۹۹
قویدل گفت: نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان بسیار اثربخش بوده و ۸۰ درصد آن اجرایی شده است، بویژه اینکه در بحث حاشیه نشینی همه دستگاههای پای کار آمده و قطعا سال آینده شاهد روند خوبی در اجرای سایر برنامهها، کاهش حاشیه نشینی و افزایش توانمندسازی سکونتگاه ها خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به استقبال بسیار خوب از سامانه سجام در سال ۹۹ اشاره و یادآوری کرد: خوشبختانه شاهد اثربخشی و بازخوردهای مطلوبی از پیگیری گزارشات سامانه سجام بوده ایم.
قویدل یادآور شد: در زمینه تبلیغات محیطی، فضای مجازی، اطلاع رسانی و ارتقا آگاهی های عمومی نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده که تاثیر بسزایی در معرفی کامل تر فعالیت های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به جامعه داشته است.
این مقام قضایی بیان کرد: همچنین در سال ۹۹ سامانه تصمیم در هفت شهرستان استان راه اندازی شده و در مرکز کرمان نیز فعال است، ضمن اینکه بیش از ۷۱ مرکز مشاوره در کنار دادگاه های خانواده با ما همکاری میکنند و بیش از هفت جلسه شورای مشورتی در مرکز استان برگزار شده است.
وی جذب بیش از ۲۰ نفر از مشاورین جهت فعالیت در کانون مشاوران قوه قضاییه را اتفاق خوبی دانست که در سال ۹۹ رقم خورده است.
قویدل یادآور شد: در زمینه حقوقی قضایی نیز جشنواره رای در سال ۹۹ برگزار شد و خوشبختانه روزبهروز استقبال از آن بیشتر میشود و امیدواریم امسال هم استان کرمان حائز مقام برتر شود.
قویدل تصریح کرد: در سال ۹۹ طرح ابتکاری جشنواره پیشگیری مطرح و جزییات بیشتر این طرح در سال ۱۴۰۰ ابلاغ و اجرا خواهد شد.
وی گفت: در سال ۹۹ همچنین شناسایی و جذب ۳۰ نفر از همکاران قضایی جهت همکاری در برنامه های پیشگیری انجام شده که این ایده نیز به الگوی کشوری تبدیل شده و طرح بسیار خوبی است.
قویدل همچنین به تهیه شیوه نامه بومی بازتوانی معتادین متجاهر اشاره و خاطرنشان کرد: این شیوه نامه تدوین شده است و اجرای آن در سال ۱۴۰۰ با تعیین نقش دستگاهها ادامه خواهد یافت.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تاکید کرد: در سال ۹۹ شناسایی نقاط حادثهخیز استان انجام و به صورت ویژه دنبال شده است بطوریکه برخی نقاط رفع نقص و برخی موارد هم بدلیل کوتاهی مسئولین اعلام جرم شده است.
قویدل بیان کرد: در زمینه پیشگیری از قاچاق کالا و اجرای برنامههای رشدمدار نیز اقدامات خوبی در سطح مدارس استان اجرا شده است.
وی در ادامه به اجرای طرح هور(هویت و رفتار) اشاره و تاکید کرد: دوره های آموزشی این طرح که شامل آموزش جرایم درجه ۶ تا ۸ می باشد؛ شامل ۲۱ دوره در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان برگزار شده است.
این مقام قضایی گفت: در سال ۹۹ همچنین دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضاییه به صورت ویژه دنبال شده و اقدامات استان در این زمینه باتوجه به شناسایی بیش از ۳۰۰ سمن و گروه مردمی و برگزاری جلسات متعدد قابل توجه است.
راه اندازی مجمع نهادهای مردمی همکار با دستگاه قضایی در سال ۹۹ در کرمان
قویدل افزود: در راستای اجرای گام های دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضائیه، مجمع نهادهای مردمی هم کار با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان راهاندازی، کارگروههای آن نیز تشکیل شده و قرار است با برون سپاری برنامه ها اقدامات خوبی توسط این مجمع انجام شود.
قویدل بیان کرد: در حوزه برنامه ریزی و مطالعات اجتماعی نیز برنامههای خوبی در دستور کار است، ضمن اینکه در شورای فرهنگ عمومی استان نیز پیشنهادات خوبی از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان مطرح شده و انعقاد تفاهمنامه با سازمان تبلیغات اسلامی هم که با تلاش همکاران انجام شده، اقدام ارزشمندی ست که در دست اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ما کادرسازی است تا از این طریق بتوان رویکرد همکاران قضایی را بیش از پیش پیشگیرانه کرد و بتوان با هماهنگی مدیران قضایی شهرستان اقدامات اثربخش بیشتری را پیش ببریم.
یادآوری می شود: در پایان این نشست از سیدمهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و همکاران این معاونت تقدیر به عمل آمد.