به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، در نشست پیگیری اجرای برنامه های مشترک معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل با دانشگاه فرهنگیان استان با حضور معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و کارشناسان مربوطه با رئیس دانشگاه فرهنگیان استان و معاونین دانشگاه برگزار شد.
در این دیدار سید مهدی قویدل گفت: باتوجه به اینکه در وضعیت خاص با جامعه ای که با انفجار اطلاعات و شکستن مرزهای فرهنگی و تهاجم فرهنگی و جرائم پیچیده و نوپدید مواجه هستیم، باید بیش از پیش برای داشتن پیشگیری، فرهنگ سازی و قانونمداری با جامعه ای آراسته به رعایت قانون برنامه ریزی داشته باشیم که بدون شک چنین جامعه ای مقاوم، پایدار و توسعه یافته خواهد بود.
وی با بیان این مطلب که در سطح جامعه، بی تفاوتی به خیلی از مسائل افزایش و مسئولیت پذیری نیز کاهش یافته است، ادامه داد: جامعه با یک پدیده جدید مواجه است که هنجار شکنی و تعرض به حقوق جامعه نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
قویدل با بیان اینکه، مهمترین مولفه ای که بزرگان دینی به آن اشاره کرده اند، بحث علم و آگاهی است، خاطر نشان کرد: این مهم در بحث ارتقا و آگاهی عمومی نقش بسزایی دارد و باید توجه ویژه داشت و چه بهتر که این کار را از معلمان شروع کنیم که نقش علم آموزی و مهارت آموزی زندگی را عهده دار هستند.
وی به تفاهمنامه منعقد شده بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان و دانشگاه فرهنگیان استان اشاره کردو گفت: در گام اول دانشگاه فرهنگیان باداشتن ظرفیت نیروی انسانی خوب و دانشجویان، در اجرایی شدن بند به بند مفاد تفاهمنانه پیش قدم و مطالبه گر باشند.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه کارگروه های تخصصی در خصوص موضوعات مختلف نیز داریم، اضافه کرد: توجه به ۱۰ اتهام اول استان و کشور، موضوع اصلی برنامه ما است که باید با همکاری یکدیگر، بسنجیم که مهمترین جرائم استان چه مواردی هستند و سپس پیرامون آن اقدام شود به عنوان مثال، موضوع سرقت، خشونت رفتاری و گفتاری، نزاع ها، تصادفات و…که جزو ۱۰ اتهام اول هستند و همچنین۱۰ خواسته دعاوی که در دادگاه ها بیان می شوند مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: ۱۰ اتهام و ۱۰ خواسته دعاوی در استان، نیز از خواسته های مد نظر است لذا به طور مرتب این موارد را رصد می کنیم و بر اساس داده های دریافتی، تحلیل های انجام و در سطح استان برنامه هایی را اجرایی می کنیم.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با بیان اینکه باید در راستای آسیب های نوپدید در جامعه گام برداریم وبرنامه هایی را عملیاتی کنیم، بیان داشت: دانشگاه فرهنگیان را باید عنوان دانشگاه مادر دانست چرا که، تربیت آینده سازان بوسیله همین دانشجویان در این مرکز انجام می شود که بایدمورد توجه ویژه قرار گیرند.
قویدل به استفاده از دانشجو به عنوان مصلح اشاره کردو گفت: استفاده از دانشجویان در گروه مصلحین و همچنین با برگزاری دوره های آموزشی برای آنها، از این ظرفیت در محلات کرمان بصورت ویژه می توان استفاده شود.
اینمقام قضایی اضافه کرد: موضوعی که آزار دهنده است و روز به روز درحال افزایش است، تعرض به حقوق اطفال و نوجوانان است که مورد بزه دیده گی واقع می شوند.
قویدل در ادامه از طرح نماد سخن گفت و ادامه داد: این طرح نظام مراقبت از دانش آموزان در معرض آسیب است که آموزش وپرورش باید این طرح را عملیلتی کنند و با استفاده از این ظرفیت دانشجویی، این طرح اطلاع رسانی و آموزش داده شود.
معاون قضایی دادگستری استان کرمان با اشاره به شناسایی۶۳۱ سمن در استان که در خصوص موضوعات مختلف جامعه فعالیت می کنند،گفت: باید دانشجویان با این سمن هاارتباط بگیرند تا بتوانند هول و محور یک هدف، از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند.