سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری کل استان کرمان گفت: پیشنهاد و هدف ما تدوین دستورالعمل ویژه استان کرمان، جهت بازتوانی معتادان است.
به گزارش روابط عمومی معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی اجتماعی دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در دیدار مسئولین فنی وحرفه ای استان کرمان با ایشان، با بیان اینکه اعتیاد یکی از آسیب های مهم جامعه امروزی که افراد زیادی با آن دست به گریبان هستند، اظهار داشت: همچنین بسیاری از جرایم مرتبط با مقوله اعتیاد است که مشکلاتی را هم برای خانواده ها و هم در سطح جامعه ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر اینکه بهترین راهکار در این رابطه، پیشگیری و کاهش آسیب است، گفت: برابر قانون مبارزه با موادمخدر، در سال های گذشته اعتیاد جرم محسوب می شد اما طی سال های اخیر در مجلس شورای اسلامی و با اصلاح قانون مصوب شد در صورتیکه فرد گواهی ترک اعتیاد دریافت کند، تعقیب و مجازات نخواهد شد.
قویدل ادامه داد: البته با توجه به اینکه اعتیاد به طور مشروط جرم انگاری شده و با نگاه بیماری مد نظر قرار گرفته است، مقداری سردرگمی ایجاد شد که این مساله نه مطلقاً جرم است که با آن برخورد شود و نه بیماری که به نحو احسن به دنبال درمان آن بروند، ضمن اینکه در سال های قبل خود ما نیز با این چالش مواجه شدیم که چرخه ترک اعتیادِ مد نظر قانون گذار به صورت مطلوب اجرایی نشده است چراکه برخی افراد بارها و بارها به مراکز ترک اعتیاد معرفی و دولت هزینه های سنگینی را متحمل شده اما بازخورد مناسبی دریافت نشده است.
این مقام قضایی تصریح کرد: دستورالعمل، شیوه نامه و آیین نامه نحوه مقابله و پیشگیریِ مقوله اعتیاد وجود دارد اما ضرورت دارد که با یکدیگر به وفاق رسیده و زنجیره مراقبت و پازل ترک اعتیاد را کامل کنیم، چراکه در گذشته آموزش های ساده و غیرهدفمند رخ داده که درنهایت به دلیل عدم مراقبت کافی به مقصود نرسیده ایم و شاید افرادی که باید این پازل مهم را تکمیل کنند به نوعی دنبال قطعه های گمشده آن نگشته اند.
قویدل با اشاره به اهمیت اقدام همزمان گفت: یکی از حلقه های مهم این زنجیره سازمان فنی و حرفه ای است که هم علاقمند و هم دارای امکانات و پتانسیل است و بعد از بازپروری و آموزش، بهبودیافتگانی که توانمندی حرفه ای یافته اند را حمایت و به مراکز معرفی می کند تا به کار و روال عادی زندگی اجتماعی بازگردند.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که در استان کرمان دستورالعمل خاصی جهت بازتوانی معتادان تدوین کنیم تا باحضور ریاست کل دادگستری، دادستان، استاندار، شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر، بهزیستی و بخش درمان بررسی و دستگاه های دولتی که بسیاری از آنها طبق قانون موظف به انجام بخشی از کارند درگیر این مساله شوند تا درنهایت با وفاق بین دستگاهی به نتایج مثمر ثمری دست یابیم.
سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری کل استان کرمان، ادامه داد: ما به دنبال توانمندسازی فردی هستیم چراکه زمینه ساز توانمندسازی اجتماعی است، به همین جهت هم تلاش خواهیم کرد تا مجمع خیرین را راه اندازی و افراد علاقمند را به همکاری دعوت کنیم.
قویدل با بیان اینکه لازم است در کنار آموزش های مهارتی به بهبودیافتگان، یکسری آموزش های اخلاقی نیز به آنها داده شود تا در محیط کار دچار چالش نشوند، تصریح کرد: بسیاری از دستگاه ها در حوزه ترک اعتیاد به صورت جزیره ای فعالیت می کنند از این رو ضرورت دارد این مهم را مدیریت کنیم تا نتایج خوبی در سطح استان به دست بیاوریم.
همچنین در این دیدار “محمدرضا جهانگیری” مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان با اشاره به اینکه افراد بهبودیافته بعد از سپریِ دوره درمان مشغول به کار می شوند، اظهار داشت: خوشبختانه اکنون بالای ۶۰ درصد افراد بهبودیافته ی مشغول در کارگاه های فنی و حرفه ای به خودباوری رسیده و به مدارج تحصیلی بالا دسته یافته و دارای منزلت اجتماعی شده اند.
وی با بیان اینکه مجموعه فنی و حرفه ای به صورت جهادی با معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همکاری خواهد کرد افزود: ما هیچ گونه بدبینی نسبت به افراد بهبود یافته نداریم و حتی آمادگی خود را جهت حمایت از کارگاه های آنها اعلام می داریم، ضمن اینکه می توان بعد از آموزش های تکمیلی و برحسب تخصص، آنها را به بنگاه های اقتصادی معرفی کنیم.