به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در جریان سفر به شهرستان راور و درجمع همکاران قضایی این شهرستان با اشاره به اینکه همکاران این شهرستان دلسوزانه، فعال و توانمند به انجام برنامه های پیشگیرانه می پردازند اظهار داشت: بایستی مساله عدالت ترمیمی به صورت ویژه مد نظر همه همکاران قرار گیرد.
وی رویکرد دستگاه قضا در سند تحول قوه قضائیه را یک چرخش ۱۸۰ درجه دانست و افزود: هم اکنون ما بار کوتاهی، کم کاری و سوء مدیریت سایر دستگاه ها را به دوش می کشیم و ورود حجم انبوهی از پرونده به درگیری کارمند و قاضی در دستگاه قضایی منجر شده که نتیجه عملکرد سوء، کوتاهی و بی تفاوتی برخی از مسئولین در سطح جامعه است.
قویدل با اشاره به اینکه برخی افراد چنان مسائل را ساخته و پرداخته می کنند تا عملکرد دستگاه قضایی را زیر سوال برده و افکار عمومی را طلبکار دستگاه قضایی کنند در حالیکه نه رویکرد اسلام و نه مبانی علمی چنین نیست، گفت: باید به سمتی حرکت کنیم تا جرمی اتفاق نیفتاده و کوتاهی نباشد و مدیری که وظیفه برعهده دارد باید آن را به نحو احسن انجام دهد.
این مقام قضایی گفت: دستگاه قضایی به جای اینکه بار کوتاهی بقیه را به دوش بکشد باید مطالبه گر بوده و از مسئولین پاسخ بخواهد، به علاوه چرخش مد نظر دستگاه قضایی تغییر از رویکرد دادخواست محور به احیا حقوق عامه و گسترش آزادی های مشروع است.
چرخش از غلبه محافظه کارانه و مصلحت اندیشی به قاطعیت و تصیمات انقلابی
قویدل بر چرخش از غلبه محافظه کارانه و مصلحت اندیشی به قاطعیت و تصیمات انقلابی تاکید و بیان کرد: باید از نگاه منفعلانه به نگاه فعال و ایجابی تغییر کنیم و نتیجه این تغییرها امید و پویایی درجامعه خواهد بود.
وی با اشار به اینکه همه همکاران اداری به عنوان کارشناسان زبده و متخصص باید به تحلیل پرونده های خود بپردازند، اظهار داشت: ما به نظرات همکاران نیاز داریم تا بتوانیم پیشگیری را در همه سطوح جامعه نهادینه کنیم چراکه پیشگیری مظلوم واقع شده و در جایگاه واقعی خود قرار ندارد.
قویدل خاطرنشان کرد: همکاران نباید خود را در حد کاربر و کارمند جزء ببینند بلکه باید اقدامات پیرامون خود و پرونده های ورودی را تحلیل کنند تا درنهایت شاهد کاهش ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی باشیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان همچنین طبق سند تحول دستگاه قضایی، چرخش از نظارت گذشته نگر، موردی و انسان پایه را به نظارت مستمر، همه جانبه و هوشمند دانست و تاکید کرد: دادستان به عنوان مدعی العموم و برابر قانون پیشگیری از وقوع جرم و مصوبات شورای پیشگیری، باید به شکل ویژه نسبت به احیای حقوق عامه اقدام کند که البته این امر با کمک همه همکاران قضایی امکان پذیر خواهد بود.
وی سپس به معرفی سامانه جامع ارتباط مردمی(سجام) پرداخت و گفت: می توان مشکلات جامعه از جمله مسائل مربوط به معادن را از این طریق اطلاع رسانی کرده و از وقوع حوادث بعدی جلوگیری کرد، ضمن اینکه نباید تنها به ارسال گزارش ها اکتفا شود بلکه می توان پیشنهادات و ایده های کاربردی را به این سامانه ارسال کرد تا مورد ارزیابی قرار گرفته و اعمال شوند.
تلاش جهت رفع نقاط حادثه خیز و کاهش تصادفات در شهرستان راور
این مقام قضایی ضمن تقدیر از عملکرد مدیران قضایی و مجموعه همکاران دادگستری شهرستان راور در کسب رتبه برتر در موضوع پیشگیری از وقوع جرم و همچنین در اجرای طرح های موفق پیشگیرانه مانند سرقت پسته، نظارت بر بازار و طرح نماد(نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان)، به اطلاع رسانی و ترویج طرح هایی مانند سامانه سجام، مصلحین و اورژانس قضایی در شهرستان راور تاکید و تصریح کرد: جهت رفع نقاط حادثه خیز شهرستان راور و کاهش تصادفات در این حوزه باید اقدامات و تلاش مضاعف صورت گیرد، همچنین پیشگیری های وضعی در شهرستان باید پیگیری شود.
قویدل گفت: بدنبال این هستیم درخصوص شناسایی، مبارزه و رفع بسترهای جرم زا خصوصاٌ مافیای موادمخدر، همایش منطقه ای با استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی برگزار کنیم تا مسائلی همچون قاچاق سوخت، موادمخدر و قاچاق اتباع بیگانه مورد بررسی و راهکاریابی قرار گیرد.
وی یادآورد شد: در سال ۹۹ سامانه تصمیم که به ارجاع پرونده های خانواده و طلاق می پردازد در هفت شهرستان استان راه اندازی شده است که بایستی نسبت به راه اندازی این سامانه در سایر شهرستان های استان و نیز نسبت به ایجاد مرکز مهر خانواده در شهرستان راور اقدام شود تا فرزندان طلاق برای ملاقات مجبور به رفتن به کلانتری ها نباشند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در پایان علاوه تاکید بر توجه همکاران قضایی به جشنواره رای، بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ جشنواره پیشگیری که ایده خلاقانه ای در استان کرمان و کشور محسوب می شود را برگزار خواهیم کرد و بواسطه آن طرح های ابتکاری پیشگیری مورد داوری قرار گرفته و به نفرات برتر نیز جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان:
دستگاه قضایی به جای تحمل بار کوتاهی بقیه، پاسخ بخواهد/ برگزاری جشنواره پیشگیری در سال ۱۴۰۰
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: دستگاه قضایی به جای اینکه بار کوتاهی بقیه را به دوش بکشد باید مطالبه گر بوده و از مسئولین پاسخ بخواهد.
لینک کوتاه : https://kermanpishgiri.ir/?p=1827
- ارسال توسط : رنجبر
- بدون دیدگاه