به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به مناسبت گرامیداشت هفته تشکل ها و مشارکت های مردمی، میثم پاریزی مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان به همراه تعدادی از دبیران شبکه های تخصصی سازمان های مردم نهاد استان کرمان با معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان دیدار کرد.
در این نشست سید مهدی قویدل با اشاره به سند تحول و دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضایی، خاطر نشان کرد: شناسایی، اطلاع رسانی و تدوین و اجرای دستورالعمل را باید در اولویت کاری قرار داد.
قویدل گفت: هدف از این دستور العمل تقویت رویکرد مشارکت و افزایش تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه، تسهیل عملکرد نهادهای مردمی در موضوعات دستورالعمل، ارتقای توانمندی و تقویت ظرفیت نهادهای مردمی و بهره مندی از ظرفیت تشکل ها در راستای تحقق اهداف قوه قضاییه می باشد.
وی اظهار داشت: معاونت پیشگیری از وقوع جرم نیز طبق دستورالعمل، برگزاری نشست های توجیهی و دوره های آموزشی، ارائه مشاوره های علمی و تخصصی مورد نیاز تشکل ها و همچنین بستر سازی برای ارتقا و آگاهی نهادهای مردمی را در دستور کار قرار داده است.
قویدل به کارگروه ملی مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه اشاره کردو ادامه داد: کارگروه متناظر ملی به منظور تسهیل در اجرای دستورالعمل در سطح استان و شهرستان حسب مورد، نسبت به تشکیل کارگروه های استانی و شهرستانی مشارکت و در راستای تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه اقدام خواهد کرد.
وی با اشاره به انواع مشارکت های مردمی در سیاست گذاری، بیان کرد: معاونت های راهبردی وسایر مراجع مسئول مکلفند در فرایند سیاستگذاری، تهیه وتدوین آیین نامه ها، ایده پردازی، مشارکت در شبکه های مردمی و تهیه برنامه جامع، آموزش، حفظ و احیای حقوق عامه از ظرفیت نهادهای مردمی استفاده نمایند.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: با کمک نهاد های مردمی تجزیه و تحلیل اطلاعات و آمار موجود درخصوص وضعیت بزهکاری در مناطق، تعیین اولویت های پیشگیری از جرم بر حسب شاخص هایی مانتد؛ میزان پیشگیری پذیری، تاثیر بر تکوین سایر جرائم، فراوانی جرم و آثار ناشی از آن، میزان حساسیت و افکار مردمی و امکان مشارکت نهادهای مردمی سنجیده و اقدام شود.
این مقام قضایی به امکان شناسایی افراد در معرض خطر بزهکاری و بزه دیدگی و آماج های پیشگیری از تکرار جرم و بزه دیدگی توسط نهادهای مردمی اشاره کردو و بیان داشت: همچنین برای نهادهای مردمی دارای شناسنامه ملی با ایجاد سامانه(سخا) در دستگاه قضایی، برابر ماده ۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری امکان اعلام جرم وحضور در فرایند رسیدگی و اجرای احکام فراهم شده است.
وی گفت: برنامه خاص مشارکت در حمایت از بزه دیدگان شامل طرح شکایت وپیگیری در نهادهای انتظامی و قضایی طبق قانون آیین دادرسی کیفری ماده های ۳۷ و ۶۹، مساعدت به بزه دیده در جمع آوری دلایل به منظور اثبات بزه دیدگی و تعیین میزان زیان وارده که در مواد ۶۲ و۶۸ قانون آیین دادرسی کیفری به آن نیز اشاره شده است.
وی اضافه کرد: مطلع ساختن بزه دیدگان نسبت به حقوق قانونی خود که در ماده ۶ قانون آیین دادرسی کیفری هم این موضوع قید شده و همچنین چگونگی مطالبه ضرر و زیان مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول وپیگیری آن طبق ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری نیز از مواردی هستند که برای حمایت از بزه دیده نسبت به آن باید مشارکت داشت.
لازم به ذکر است که؛ تدوین و انعقاد تفاهم نامه ما بین دو دستگاه اجرایی، تشکیل جلسه ای با موضوع پیگیری تعیین تکلیف ساختمان فرهنگسرای کوثر( خانه جوانان) از شهرداری کرمان با حضور نماینده اداره ورزش و جوانان، استانداری و شهرداری به میزبانی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری درروز های آتی و تشکیل جلسات توجیهی توسط معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با موضوع معرفی ظرفیت ها و خدمات ویژه سمن های جوانان ( دارای شناسه ملی ) جهت استفاده و هم افزایی از ظرفیت سمن های مرتبط نیز از مصوبات این دیدار بود.