سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: نرم افزار”همپا جاده” به منظور جلوگیری از خطرات با نمایش نقاط حادثه خیز و پرتصادف بر روی نقشه و هشدار دادن هنگام نزدیک شدن به این نقاط طراحی شده و قابل دانلود از اپلیکیشن بازار است.
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اظهار داشت: در بیانات اخیر مقام معظم رهبری مسائل بسیار کاربردی مطرح شده است که اهم آن عبارتست از؛ رسیدگی و حل مشکلات مردم و حفظ حقوق عامه، پیشگیری از وقوع جرم، جلب مشارکت های مردمی، اقدام جهادی و میدانی مسئولین و پرهیز از حاشیه سازی.
وی تصریح کرد: معظم له همچنین تاکید داشته اند که دستگاه قضایی باتوجه به اولویت های روز جامعه، باید قبل از وقوع جرم اقدامات پیشگیرانه را دنبال کند و همه مسئولین و نهادها وظیفه دارند در امر پیشگیری با قوه قضائیه همکاری کنند.
قویدل در ادامه گفت: در وضعیت کنونی که دشمنان ما به دنبال بهانه جویی و سیاه نمایی هستند، توجه ویژه مسئولین به مشکلات وارائه راهکارهای لازم برای حل این موضوعات اهمیت بسزایی دارد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان سپس با اشاره به مصوبات جلسات قبل شورای پیشگیری اشاره و بیان کرد: در نشست های گذشته مقرر شد کمیته ای با محوریت شهرداری، اداره میراث فرهنگی و راه و شهرسازی در زمینه بافت های فرسوده و آسیب های پیرامون آنها در شهر کرمان تشکیل شود تا راهکارهایی جهت رفع معضلات و نقاط جرم خیز آنها مطرح شود که متاسفانه تاکنون این کمیته تشکیل نشده و علی رغم تذکر همچنان از سوی این دستگاه ها پاسخی اعلام نشده است و این موضوعات و عدم اجرای مصوبات از سوی اعضا قطعا قابل پیگیری می باشد.
وی یکی از اولویت های سالِ ۹۹ این معاونت را پیشگیری از وقوع تصادفات اعلام و تصریح کرد: حوادث ترافیکی و رانندگی از عوامل اصلی مرگ و میر در کشور به شمار می روند بطوریکه سالانه ۱۷ هزار مرگ و میر و ۳۵۰ هزار مصدومیت را در این زمینه شاهد هستیم.
قویدل با تاکید بر اینکه عوامل جاده ای سهم ۲۰ درصدی را در بروز حوادث رانندگی به خود اختصاص می دهد، گفت: طبق اعلام واحد انفورماتیک قوه قضائیه؛ در همه استان های کشور حوادث رانندگی جز پنج جرم نخست به شمار می رود به همین جهت دولت برابر ماده ۱۰۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مکلف است اقدامات و ساز و کار لازم جهت کاهش این تلفات را انجام دهد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در ادامه افزود: دولت بایستی ساز و کار کاهش تلفات حوادث رانندگی را با تاکید بر تجهیز و تقویت پلیس راهنمایی و رانندگی، ارتقا کیفیت ایمنی وسایط نقلیه، تقویت و تکمیل شبکه های امداد رسانی و فوریت های پزشکی، اصلاح نقاط حادثه خیز جاده ای و توسعه فرهنگ ترافیکی را فراهم نماید.
قویدل ادامه داد: همچنین باید کلیه معابر اصلی، میادین و بزرگراه ها در مراکز استان ها و کلان شهرها و جاده های اصلی با نصب، نگهداری و به روزرسانی سامانه های کنترلی و مراقبتی هوشمند توسط شهرداری ها و وزارت راه و شهرسازی تحت پوشش قرار گیرد.
وی تصریح کرد: به علاوه برابر ماده ۱۰۸ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، وزارت راه و ترابری موظف است نقاط پرتصادف را به تفکیک حوزه های جغرافیایی شناسایی، اولویت بندی و جهت ایمن سازی آنها اقدام کند.
قوید ل با اشاره به اهمیت پیشگیری از تصادفات گفت: در همین خصوص نرم افزار “همپا” توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه طراحی و تمامی نقاط حادثه خیز کشور را شناسایی کرده است و به محض نزدیک شدن راننده به نقاط حادثه خیز، به وی هشدار می دهد، ضمناً این نرم افزار باتوجه به اصلاح نقاط حادثه خیز توسط دستگاه های ذیربط در حال به روزرسانی است.
این مقام قضایی سپس از تشکیل کمیته علمی-اجرایی پروژه نماد خبرداد و افزود: نماد(نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) در بحث حمایت از دانش آموزان در معرض آسیب فعالیت دارد و نظارت بر اجرای این پروژه به عهده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان است که با همراهی کارشناسان این معاونت و آموزش و پرورش در حال انجام است و شهرستان راور نمونه موفق این طرح است که تاکنون نماد به شکل بسیار خوبی در آن پیاده سازی شده است.
قویدل در ادامه با اشاره به اینکه طرح حمایت از فرزندان محصل خانواده های زندانیان نیز در حال بررسی، اظهار داشت: گسترش نماد به صورت هدفمند در دستور کار قرار دارد و در این راستا برنامه ریزی و دستور کارها مشخص شده تا سایر مراکز شهرستان ها نیز تحت پوشش آن قرار گیرند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به سامانه سجام(سامانه جامع ارتباط مردمی) نیز اشاره و یادآوری کرد: قرار است ادارات جهت عضو کردن اعضای خود در این سامانه اقدام کنند تا گزارش معضلات و آسیب های اجتماعی به سجام ارسال و قبل از وقوع نسبت به پیشگیری اقدام شود، به علاوه جهت معرفی بیشتر این سامانه، از طریق صدا و سیما نیز اطلاع رسانی انجام شده و خوشبختانه تاکنون روند خوبی در ثبت نام و ارسال گزارشات را شاهد بوده ایم.
این مقام قضایی افزود: همچنین در آینده نزدیک معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با انتقال سامانه سجام به ادارات کل استان، قابلیت ارجاع مستقیم گزارش ها به مدیران کل را فراهم خواهد کرد.
قویدل خاطرنشان کرد: در سال جاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نسبت به شناسایی بیش از ۲۰۰ سازمان مردم نهاد اقدام، مکاتبه و با برخی از سمن ها، نهادهای مردمی و نخبگان جامعه نشست هایی را برگزار کرده است، ضمن اینکه در خصوص نحوه همکاری سمن ها نیز طرح و دستورالعمل هایی نیز آماده شده است که بزودی اجرایی خواهند شد.
وی تاکید کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با همکاری دادستان در موضوع ترک فعل های مسئولین، کوتاهی و بی توجهی به وظایف ایشان که منجر به تضییع حقوق عامه و ایجاد نارضایتی مردم می شود را دنبال و پیگیری خواهد کرد.
یادآور می شود: همچنین در این نشست مسئولین مکلف شدند درخصوص رفع مشکلات مردم بخصوص نظارت در بازار و مهار تورم افسارگسیخته قیمت ها، مشکلات کارگری و صنوف و سایر اقشار، مسیر رضایتمندی عمومی و رفاه اجتماعی را گشوده و از سوء استفاده معاندین و سیاه نمایی دشمنان جلوگیری شود.