به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان،”سید مهدی قویدل” در دومین جلسه کمیته تخصصی و اولویت بندی جرایم سایبری استان اظهار داشت: با توجه به افزایش جرایم سایبری و آسیب هایی که از این ناحیه متوجه مردم و دستگاه ها میشود، ضرورت تشکیل کمیته تخصصی همراه با ارائه راهکار و تولید محتوا احساس شد.
وی با اشاره به اینکه بایستی توجیه، آگاهسازی، آموزش و اطلاعرسانی برای گروهها و کانالهای شناسنامهدار انجام شود و گروه های فاقد شناسنامه نیز شناسنامه دار و ساماندهی شده و آموزش ببینند، افزود: یکسری کلاهبرداری ها در پوشش بانکها و یا از طریق سامانه های آنها رخ میدهد که دراین خصوص اطلاع رسانی لازم و همراه سازی جامعه اتفاق نمی افتد و این امر زمینه ارتکاب جرم را فراهم کرده و موجب می شود افراد دارای توانمندی در فضای مجازی جرایمی را مرتکب شوند.
این مقام قضایی تصریح کرد: راهکارهایی که برای کاهش آسیب های فضای مجازی بیان می شود بایستی خروجی آن در قالب کلیپ، موشن گرافی، پیام و غیره تهیه شود، همچنین دستگاههایی که سهم دارند نیز به نوبه خود جهت پیشگیری از جرایم سایبری اقدام کرده و ضرورت دارد هم صدا و سیما و هم تمامی دستگاه های مرتبط با استفاده از ظرفیت های لازم برای اطلاع رسانی گام بردارند.
قویدل به کلاهبرداری از طریق سامانه ثنای قوه قضائیه نیز اشاره و تاکید کرد: در برهه ای از طریق نام این سامانه اقدام به سوء استفاده شد که دستگاه قضایی بلافاصله ورود کرده و با اطلاع رسانی و برخورد با متخلفین از پیامدهای بعدی پیشگیری به عمل آمد.
وی یادآور شد: در راستای کاهش آسیب های مرتبط با فضای مجازی، هم پیشگیری های فرهنگی- اجتماعی و هم پیشگیری های وضعی مد نظر معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان می باشد چراکه عدم آگاهی شهروندان و ضعف در اطلاع رسانی در زمینه جرایم سایبری ملموس است و اغلب افراد از بسیاری شیوه های جدید کلاهبرداری آگاهی ندارند.
قویدل تاکید کرد: در زمینه پیشگیری های وضعی نیز لازم است دستگاه ها، سامانه ها، سایت ها، نرم افزارها و برنامه های خود را قوی و به روز کرده و نظارت کافی بر موارد مذکور را داشته باشند، ضمن اینکه باید برنامه هایی تهیه شود تا شیوه های نوین کلاهبرداری را هم سخت و پرهزینه کرده و هم خنثی نماید.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با بیان اینکه از طریق مصوبات کمیته تخصصی بایستی با دستگاه مربوطه و ابزار و امکانات به امر اطلاعرسانی بپردازیم، افزود: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بایستی در بحث آموزش گروه ها، کانال ها و سایت ها برنامه ریزی و استانداری نیز با مشارکت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نسبت به آموزش کارکنان دستگاه ها اقدام کند، ضمن اینکه وزارت ارتباطات هم نسبت به صدور مجوزها و نظارت بر سایت ها و کانال ها و … اقدامات لازم را انجام دهد.
قویدل همچنین به ممنوعیت ادارات و دستگاه های دولتی در خصوص عدم استفاده از پیام رسان های خارجی اشاره کرد و گفت: با توجه به دستورالعمل هایی که برای دستگاه های دولتی مبنی بر عدم استفاده از پیام رسان های خارجی صادر شده است و از سوی دیگر مخاطبین این شبکه های اجتماعی بالا بوده و اغلب کلاهبرداری ها نیز از طریق همین پیام رسان ها انجام می شود از این رو دستگاه های ذیربط برای رصد، نظارت، اطلاع رسانی و بازنشر مطالب هشداردهنده با خلاء مواجه هستند که در این خصوص نیز بایستی چاره اندیشی شود.
وی بیان کرد: پلیس فتا بایستی مواردی را که لازم الاجرا برای بانکها بوده و تاکنون رعایت نشده است یا درصد خطاهای آنها زیاد است به شورای هماهنگی بانک و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اعلام کند.
این مقام قضایی با تاکید بر اینکه در تولید محتوا مشکلی وجود ندارد بلکه مشکل در توزیع و انتشار مطالب است، خاطرنشان کرد: پیشنهاد می شود هر محتوای پیشگیری کننده از جرایم سایبری که قابلیت انتشار دارد در اختیار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قرار گیرد تا جهت نشر آن برنامهریزی و هماهنگی های لازم صورت گیرد