به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در دومین گردهمایی رابطین پیشگیری استان کرمان ضمن تقدیر از زحمات و تلاش های رابطین پیشگیری در سراسر استان، اظهار داشت: پیشگیری یک ضرورت است که متاسفانه تاکنون چندان به آن توجه نشده است و ما در دستگاهی فعالیت می کنیم که بیشتر پیگیر اقدامات سلبی بوده ایم اما خوشبختانه در سال های اخیر مساله پیشگیری به یکی از دغدغه های مهم تبدیل شده است.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه تاکید روسای سابق و حاضر دستگاه قضایی بر امر پیشگیری است، افزود: به ویژه در سند تحول و تعالی دستگاه قضایی مساله پیشگیری همراه با راهکارهای متعدد در زمینه های مختلف تبیین و ابلاغ شده است.
قویدل تصریح کرد: ما چاره ای جز حرکت به سمت و سوی پیشگیری نداریم چراکه هزینه اقدامات سلبی، مجازات های بازدارنده و زندان بسیار بالاتر از پیشگیری از وقوع جرایم است و هزینه مالی، اجتماعی، فرهنگی و روانی زیادی به دنبال دارد در صورتیکه با نگاه ویژه به پیشگیری و قرار دادن آن در راس همه امور و تبدیل آن به دغدغه مهم، از پیشرفت آسیب های اجتماعی جلوگیری کرده و به موفقیت های خوبی دست خواهیم یافت.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تصریح کرد: همه ما که در حوزه پیشگیری کار می کنیم باید نگاهمان توجه به آسیب های اجتماعی نیز باشد چراکه اگر کوتاهی کنیم این آسیب ها تبدیل به جرم خواهند شد و نگاه، عملکرد، رفتار، برنامه ریزی و مطالبه گری ما باید در راستای پیشگیری باشد.
پیشگیری از هزینه های دستگاه قضایی می کاهد
وی گفت: با عمل به پیشگیری، هزینه جمعیت کیفری، هزینه جرم و هزینه های دستگاه قضایی کم خواهد شد و به سمت جامعه ای آرام حرکت خواهیم کرد که البته ضرورت دارد هر سه بعد پیشگیری از جمله؛ پیشگیری های فرهنگی- اجتماعی، پیشگیری های وضعی- امنیتی و پیشگیری های حقوقی-قضایی مد نظر قرار گیرد.
قویدل به موضوع جهاد تبیین در سخنان مقام معظم رهبری اشاره و بیان کرد: اکنون باتوجه به تهاجمات دشمنان به ویژه از طریق فضای مجازی و رسانه ها و جنگ نرمی که آنها آغاز کرده اند، از طریق توجه به امر به پیشگیری می توان این توطئه ها را خنثی کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تاکید بر ضرورت آموزش مهارت های زندگی، فرزند پروری و کنترل خشم به آحاد جامعه، خاطرنشان کرد: ما به عنوان طلایه داران پیشگیری باید با تمام توان و قوا و با چشم تیزبین و یک زبان گویا و یک فکر پویا در این عرصه قدم برداشته و با مداخله بهنگام، کنترل مضوعات را در دستور کار قرار دهیم.
قویدل با تاکید بر اینکه نباید در حوزه پیشگیری دلسرد و خسته شد، گفت: پیشگیری کار فرهنگی و علمی به شمار می رود و نتیجه آن ابدی خواهد بود و با توجه به اینکه کار پیشگیری دیربازده است نباید مایوس شد.
این مقام قضایی تاکید کرد: چنانچه همه مسئولین و متولیان امر اختیارات و تکالیف خود را بهنگام، همگرا و اصولی انجام می دادند اکنون چنین وضعیتی را شاهد نبودیم و می توان گفت در برابر تهاجمات فرهنگی دشمنان آنطور که باید کار نشده است ولی باز هم نمی توان دست روی دست گذاشت چراکه نتیجه همین مقدار اقدامات هم مشهود است.
نهال پیشگیری در سال های بعد به ثمر خواهد نشست
وی با اشاره به اینکه اقدامات کیفری و مجازات های فردگرایانه در جای خود انجام می شود، گفت: مقدم بر همه این امور، اقدامات پیشگیرانه است و نهال پیشگیری در سال های بعد به ثمر خواهد نشست بویژه در زمینه پیشگیری های فرهنگی اجتماعی و از آنجا که دستگاه قضایی به عنوان سازمان حاکمیتی و نظارتی نقش خود را ایفا می کند، نباید اختیارات و قدرت خود را دست کم بگیریم بلکه می توانیم با پیگیری مقوله پیشگیری را نهادینه کنیم.
قویدل در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: جرم انگاری و ترک فعل مدیران که بارها گفته شده به طور جدی پیگیری می شود و در شهرستان ها نیز بایستی همین رویه دنبال شود چراکه بسیاری از آسیب ها از جمله اعتیاد، فقر، سرقت و… نتیجه کم کاری برخی مسئولین است زیرا اگر به موقع مشاوره، مددکاری، راهنمایی، توانمندسازی، حمایت و … از افراد انجام شود این افراد هم در معرض آسیب قرار نمی گرفتند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یادآور شد: در استان پیرامون معتادین متجاهر منابع قابل توجهی هزینه می شود اما باز هم به چرخه اعتیاد برمی گردند، به همین جهت بایستی بر بازاجتماعی کردن و توانمندسازی این افراد تمرکز شود.
وی افزود: زمانی می توانیم اثربخشی داشته باشیم که اولویت بندی کرده، اهداف را تعریف، برنامه ریزی و با ایجاد همگرایی و مطالبه گری مسائل را دنبال کنیم، در این راستا نباید از ظرفیت سمن ها، مصلحین، رسانه ها و گروه های مردمی و همچنین بازنشستگان و فرهنگیان، سامانه سجام و دیده بانان پیشگیری غافل شد.
تهیه بانک اطلاعاتی سارقین جز اولویت های سال جدید است
قویدل خاطرنشان کرد: پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی- قضایی در حاشیه های شهر کرمان راه اندازی شده است و در شهرستان ها نیز می توان مساجد را به عنوان پایگاه های پیشگیری فعال کرد.
این مقام قضایی در پایان با بیان اینکه سرقت، خشونت، تصادفات، اعتیاد و طلاق از جرایم اولویت دار استان کرمان است که باید به صورت ویژه در دستور کار همه روسا و دادستان های حوزه های قضایی قرار گیرد، گفت: تهیه بانک اطلاعاتی سارقین جز اولویت های سال جدید خواهد بود و به صورت جدی دنبال می شود.
خانه اخبار ادارات اطلاع رسانی برنامه ریزی حقوقی قضائی فرهنگی اجتماعی مدیران مشارکت های مردمی وضعی امنیتی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان:
طلایه داران پیشگیری باید با یک زبان گویا و یک فکر پویا در این عرصه قدم بردارند/ در شهرستان ها مساجد به عنوان پایگاه های پیشگیری فعال شوند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: ما به عنوان پیشگامان پیشگیری باید با یک زبان گویا و یک فکر پویا در این عرصه قدم برداریم.
لینک کوتاه : https://kermanpishgiri.ir/?p=2520
- ارسال توسط : رنجبر
- بدون دیدگاه