به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در نشست با “علی میرزابیگی” سرپرست محاکم کیفری دو کرمان، با اشاره به تنوع برنامههای معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم که از سوی معاونت قوه قضاییه ابلاغ میشود، اظهار داشت: در کنار پیشگیری های اولیه، بحث بازاجتماعی کردن و اصلاح مجرمین به صورت ویژه در دستور کار معاونت قرار گرفته و این موضوع نیاز به توجه بیشتر دارد.
قویدل با یادآوری اینکه در سند تحول دستگاه قضایی نیز به اصلاح مجرمین با استفاده از ظرفیتهای مردمی تاکید شده است، افزود: می توان متهمین زندانی را با سازمان های مردم نهاد و گروههای جهادی مرتبط کرد چراکه موضوع فعالیت برخی از آنها پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است، از این رو متهمین می توانند به غیر از خدمات فرهنگی از خدمات اجتماعی و اشتغال نیز بهرهمند شده و زمینه های بازگشت مجدد آنها به جرایم کاهش یابد.
وی ادامه داد: در سال های گذشته به ویژه سال ۹۸ زحمات زیادی کشیده شده است لکن چند موضوع نیاز به توجه ویژه دارد؛ نخست اینکه با توجه به اسناد بالادستی باید از تاسیسات جدید قانونی ازجمله مجازاتهای جایگزین استفاده کنیم، البته طی سال گذشته تعداد ۱۰۱۱ نفر به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان جهت باز اجتماعی شدن و شرکت در طرح “هور”(هویت و رفتار) معرفی شده و تنها ۲۷۶ نفر (یعنی یک چهارم) در کلاسها شرکت کرده اند و ۱۹۳۲ نفر ساعت آموزش برای این افراد برگزار شده است و در نهایت میزان رای صادره چندان قابل توجه نیست.
این مقام قضایی تصریح کرد: درخصوص برنامههای مرتبط در ماده ۶۵ و ۶۶ به بعد قانون مجازات اسلامی، بخشی اختیاری و بخشی الزامی است که همکاران به الزامات بیشتر توجه کرده و از اهمیت به موارد اختیاری خودداری می کنند و در حال حاضر تعداد بسیار اندکی از متهمین جهت شرکت در کلاس های هور معرفی میشوند.
قویدل گفت: با توجه به تاکیدات سند تحول دستگاه قضایی و تغییر رویکرد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، باید رویه ای را در پیش بگیریم تا از ظرفیت های جدید استفاده کنیم و از وجود پربرکت مقبره مطهر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در کرمان و مکتب انقلابی آن شهید بزرگوار در جهت ارتباط متهمین با این مکتب ناب گام برداریم.
وی تاکید کرد: ارتباط تنگاتنگ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و محاکم کیفری می تواند منجر به اثربخشی بیشتر اقدامات شود، ضمن اینکه در کنار الزامات قانونی بایستی به دنبال روشی باشیم تا ضمن جلوگیری از خلاقیت در کار همکاران، به اجتماعی کردن متهمین نیز بپردازیم و محاکم نیز علل و عوامل وقوع جرم را تحلیل و به معاونت اعلام نمایند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تاکید بر اینکه با همگرایی می توان به اهداف خود دست یابیم، افزود: تمایل بیش از ۳۰ نفر از همکاران قضایی جهت همکاری در موارد پیشگیرانه اتخاذ شده و باید از ظرفیت آنها کمک بگیریم و حتی آمادگی جهت افزایش مشوق ها برای همکاران نیز وجود دارد.
قویدل اظهار داشت: در زمینه مجازات های جایگزین پیشنهاد می شود از بیان کلی موارد پرهیز و به طور مشخص رای مورد نظر اعلام شود بدین صورت که هر مجرم قابلیت استفاده از کدام مجازات را دارا می باشد و همچنین ضرورت دارد ظرفیتهای هر محیط، اداره و جایی که در مجازاتهای جایگزین قابلیت اجرایی دارند احصا کرده و از آنها بهره ببریم.
وی در پایان با بیان اینکه انتظار می رود در سال آینده همکاران قضایی بیشتر از مجازاتهای جایگزین استفاده و ایرادات آن را نیز بیان کنند، گفت: در زمینه صلح و سازش و کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی نیز می تواند از ظرفیت بسیار مهم مصلحین و همچنین از خدمات اورژانس قضایی استفاده کرد.
یادآوری می شود: در پایان این دیدار از دفاتر محاکم کیفری شماره دو کرمان بازدید و
از روسا و مدیران دفاتر شعب محاکم کیفری ۲ که در طرح هور با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان همکاری داشتهاند، تجلیل به عمل آمد.