به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، سید مهدی قویدل با اشاره به اینکه سامانه «سجام»، ستاد مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بزرگترین شبکه اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم است، گفت: این سامانه به نشانی Sajam.eadl.irدر دسترس عموم مردم می باشد.
وی بیان داشت: به منظور استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی در راستای برطرف شدن معضلات اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرایم و رسیدگی سریع و قاطع به تخلفات و جرایم به طوری که اثر بازدارندگی داشته باشد قوه قضاییه سامانه ای تحت عنوان سجام یا سامانه جامع ارتباط عمومی مردمی سیستم جامع اطلاعات مردمی راه اندازی کرده است.
وی افزود: این سامانه تحت نظر اداره کل مشارکتهای مردمی و سرمایه اجتماعی دستگاه قضایی اداره می شود و کارکرد آن بر مبنای خود اظهاری و داوطلبانه بودن مشارکتهای مردم در ارسال گزارشات در جهت افزایش مسئولیت اجتماعی افراد است که اثرات و فواید آن به خود مردم بازخواهد گشت.
قویدل به فرآیند اجرایی سامانه اشاره کردو عنوان کرد: مراحل به این شکل است که متقاضیان عضویت، از طریق سامانه ثبت نام میکنند و پس از آن بررسی و تطبیق مشخصات متقاضی عضویت احراز هویت و استعلامهای مورد نیاز در این رابطه صورت میگیرد.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ادامه داد: در مرحله بعد صلاحیت عضو تایید میشود و پس از احراز هویت کد عضویتی برای آن تعریف میشود پس از آن متقاضیان تایی شده در سامانه سازماندهی میشوند گزارشاتی که از افراد دریافت میشود، به صورت محرمانه و ناشناس در سیستم ثبت می شود و پس از ثبت و تایید مسئولین هسته ای و استانی برای دستگاههای دولتی ارسال و مطالبه گری خواهد شد تادستگاههای دولتی نواقص را برطرف کنند.
به گفته وی، ورود دستگاه قضایی به گزارشات ارسالی صرفا رسیدگی قضایی نیست بلکه اولین راهکار ارسال گزارشات تایید شده مردمی به دستگاه مورد نظر است که با تعامل و همکاری نسبت به رفع مشکل و معضل اقدام صورت گیرد کما اینکه گزارشات ارسالی منحصر به افراد و موضوعات شخصی نیست بلکه حقوق عامه هم جزو اولویت های این سامانه است، بعنوان نمونه؛ در این سامانه مباحث زیست محیطی و منابع طبیعی از اهمیت زیادی برخوردار است.
قویدل به موضوع گزارشات اشاره کردو گفت: جرایم مرتبط با فضای مجازی، تهیه و توزیع مواد مخدر و مواد روانگردان، تهیه و توزیع مشروبات الکلی، زمین خواری محیط زیست، پیشگیری از منابع طبیعی و صیانت از منابع آب، پیشگیری از تخریب میراث فرهنگی جرایم مرتبط با حوزههای کار و جوامع کارگری، مفاسد اقتصادی، مفاسد اداری و مالی، جرایم و تخلفات انتخاباتی جرایم امنیتی انتظامی، حقوق عامه و سایر موارد می توان در سامانه نیز گزارش داد.
این مقام قضایی تصریح کرد: از ابتدای راه اندازی سامانه سجام و در راستای اجرای برنامه ها تاکنون تعداد ۱۰ هزارو ۶۶۳ ثبت نامی در استان انجام شده که ۲ هزار و ۷۲۸ گزارش مردمی نیز تاکنون داشته ایم.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: طی ۶ ماه اول سال جاری ۶۵۲ نفر عضو سامانه شده اند که ۴۳۶ گزارش نیز به ثبت رسانیده اند.
وی با بیان اینکه شهرستان کرمان با ۲۱۰ عضو جدید، ۳۹۸ گزارش ثبت شده است، اضافه کرد: شهرستان های زرند با ۳۱۱ نفر عضو، کرمان۲۱۰نفر، سیرجان ۵۷ نفر، رفسنجان۳۸ نفر، ارزوییه۲۱ نفر،(انار، رودبار، بم، جیرفت، راور، عنبرآباد وبردسیر) با ۲ نفر، به ترتیب بیشترین تا کمترین عضو جدید را داشته اند.
قویدل افزود: در این سامانه از شهرستان های کرمان ۳۹۸ گزارش، انار ۱۴ گزارش، زرند ۸ گزارش، سیرجان ۷ گزارش، رودبار و منوجان هرکدام ۳ گزارش، رفسنجان ۲ گزارش و جازموریان با یک گزارش به ثبت رسیده است.
این مقام قضایی خاطر نشان کرد: حوزه های ماهان، شهربابک، بافت، کوهبنان، کهنوج، گلباف، رابر، بروات، فهرج، راین، شهداد، ریگان، نرماشیر، ساردوئیه، کشکوئیه و فاریاب در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۲ عضو و گزارشی در سامانه سجام نداشته اند.
وی با اشاره به محرمانه بودن سامانه تاکید کرد: در این سامانه هویت کلیه شهروندان، اعضای سامانه سجام، دیده بانان پیشگیری و دست اندر کاران پیگیری گزارشات کاملا محرمانه میباشد.