به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، جلسه تبیین برنامه های پیشگیری از وقوع جرم و بررسی عملکرد حوزه های قضایی بخش استان با حضور سید مهدی قویدل معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان با رؤسای حوزه های قضایی بخش و کارآموزان قضایی دوره ششم برگزار شد.
سید قویدل معاون محترم اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در این جلسه به اهمیت برنامه های پیشگیرانه اشاره کرد و بیان داشت: در راستای سند تحول، دستگاه قضایی بایستی یک چرخش تحول آفرین در برخی حوزه های مهم داشته باشند، برخی از آنچه در سند تحول بر آن اشاره شده است، چرخش از رویکرد بخشی به رویکرد هم افزایی و تعامل بین سه قوه، چرخش از مواجهه منفعل و پسینی به برخورد فعال و ایجابی در حکمرانی قضایی، چرخش از رویکرد دادخواست محور به رویکرد اقدام مبتنی بر آزادی های مشروع، چرخش از مدیریت متمرکز درون سازمانی به مدیریت مشارکت جو و مردم نهاد و چرخش از محافظه کاری و مصلحت اندیشی به اقدام انقلابی از طریق اشرافیت علمی، حقوقی و از همه مهم تر اشرافیت اجتماعی و بهره گیری از نگرش های بدیع ناشی از عقلانیت و حرکت به سمت حذف بسترهای فساد می باشد.
قویدل با بیان اینکه برنامه های مربوط به سلاح و مهمات مهم ترین برنامه با توجه به آمار استان است، تاکید کرد: همه دستگاه های مربوطه و نهادهای مردمی و سران طوایف باید در پویش جمع آوری سلام همکاری کنند.
وی افزود: توجه به پنجره واحد مدیریت زمین حائز اهمیت است و بر اساس آن تمامی دستگاه های متولی زمین نظیر منابع طبیعی، راه و شهرسازی، آب منطقه ای، شهرداری و… باید مختصات مربوط به بخش خود را در سامانه بارگزاری کنند.
این مقام قضایی به آمار نگران کننده حجم ورودی پرونده های مربوط به تصادفات جاده ای اشاره کردو افزود: یکی دیگر از اهدف مهم کاری، پیگیری و مطالبه رفع نقاط حادثه خیز و تصادفات جاده ای است.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان خاطر نشان کرد: آمار دقیقی از نقاط حادثه خیز وجود دارد اما متاسفانه رویکرد برخورد با راننده متخلف رویکرد سنتی است و صرفا به جریمه کردن توسط پلیس اکتفا می شود کما اینکه باید فرهنگ سازی و اطلاع رسانی و نقاط حادثه خیز در جاده ها و ارتقا ایمنی خودورها نیز توجه شود و بحث ایمنی خودروها باید مورد مطالبه و رصد دستگاه های موبوطه باشد.
قویدل با بیان اینکه اقدامات انجام شده در این زمینه موجب شده رتبه استان در ۱۰ اتهام اول، از دوم به چهارم برسد، گفت: به عنوان مثال در شهرستان سیرجان اقدامات بازدارنده و هم افزایی دستگاه ها در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است به گونه ای که در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ تصادفات جاده ای جز ۱۰ اتهام اولویتی سیرجان نیست.
وی در ادامه به ساماندهی مشاورین املاک و خودرو و شگردهای کلاهبرداری اشاره کردو اظهار داشت: در این راستا موضوع توانمند سازی مشاورین املاک و خودرو آموزش های تخصصی و رصد فعالیت آنها در دستور کار قرار گرفته است و در شهرستان های بزرگ استان در حال اجرا می باشد.
این مقام قضایی تاکید کرد: ایجاد امکانات پایش تصویری در دهیاری ها، بخشداری ها، اصناف و جمع آوری کارگاه های ضایعاتی و خریداران مال مسروقه از جمله عواملی هستند که در پیشگیری از سرقت حائز اهمیت هستند.
وی تاکید کرد: رویکرد پیشگیری نسبت به طرح های معاونت اجتماعی نظیر طرح سرقت سیم برق و طرح پیشگیری از سرقت پسته حائز اهمیت است چراکه این موضوع باعث کاهش آمار سرقت در استان شده است.