به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در بازدید از انجمن خیریه تلاشگران سلامت بانوان کرمان با اشاره به اینکه باید از مسئولین مطالبهگری شود تا وظایف خود را پیگیری کنند، اظهار داشت: کارشناسان این معاونت در امور زنان، مشاوره و خانواده و همچنین در زمینه بازتوانی معتادین فعالیت می کنند به همین جهت شرح وظایف دستگاهها در این خصوص را تدوین و ابلاغ خواهیم کرد.
وی افزود: همچنین دفتر حمایت از زنان و کودکان در دادگستری مرکز کرمان فعال است و همه موارد مربوطه را در کوتاه مدت پیگیری میکند اما در دراز مدت ضرورت دارد به فکر ایجاد مرکز جامع توانمندسازی زنان باشیم تا جامعه هدف آموزش های فرهنگی، اجتماعی و پیشگیرانه را ببیند و توانمند شوند.
این مقام قضایی ادامه داد: پیشنهاداتی در رابطه با مرکز جامع توانمندسازی بانوان به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان ارائه شده است و ما مصمم هستیم در این خصوص جلساتی را برگزار کنیم تا با بررسی جزئیات مطرح شده، به نتیجه مطلوب دست یابیم.
قویدل سپس با یادآوری اینکه در مرکز استان مرکز ماده ۱۵ وجود ندارد، تصریح کرد: با توجه به جمعیت زیاد زنان آسیب دیده و در معرض آسیب کرمان، نیاز به مرکز ماده ۱۵ احساس می شود تا با حضور به موقع زنان در این مرکز از آسیب های اجتماعی بیشتر پیشگیری شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر دفاتر تسهیل گری، سازمان های مردم نهاد و خیریه ها در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و همچنین زنان و کودکان فعال هستند اما در این خصوص خط و مشی واحد و انسجام وجود ندارد، بنابراین بایستی دست به دست هم بدهیم تا به صورت هدفمند و با هدف مشترک مشکلات را قابل حل کنیم چراکه این وضعیت زیبنده نظام اسلامی نیست و کوتاهی هیچ یک از مسئولین و افراد تاثیرگذار نیز قابل اغماض نمی باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان افزود: دستورالعمل و قانون های زیادی در حمایت از زنان و کودکان آسیب دیده و در معرض آسیب و همچنین بازتوانی معتادین وجود دارد اما باید تقسیم کار شده و گروه های مختلف، داوطلبین و خیریه ها طبق برنامه ای هدفمند پیش بروند، البته اقداماتی که به صورت گمنام نیز انجام شده است قابل تقدیر می باشد.
قویدل خاطرنشان کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان آمادگی دارد تا گزارشات را از طریق دادستان های محترم تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری و اطلاعرسانی کند.
یادآوری می شود: انجمن خیریه تلاشگران سلامت بانوان کرمان با ظرفیت پذیرش ۳۰ نفر از زنان آسیب دیده و در معرض آسیب جهت توانمندسازی آنها تلاش می کند، اغلب بانوان مشغول در این مرکز با مشکلات اجتماعی، اقتصادی و آموزشی دست و پنجه نرم می کنند.
در پنج سال گذشته ۲۱۶ نفر بیمار درگیر اعتیاد به این مرکز پا گذاشته اند که ۱۶۵ نفر آنها لغزش داشته اند و دلیل عمده این بازگشت ها نبود کمپ ترک اعتیاد زنان در کرمان عنوان شده است.
همچنین ظرفیت محدود این مرکز، امنیت شغلی برای زنان آسیب دیده و نبود امکانات آموزشی برای دختران این مجموعه از دیگر مشکلات مطرح شده می باشد، به علاوه کارگاه های خیاطی و شیرینی پزی انجمن خیریه تلاشگران سلامت بانوان کرمان از زمان کرونا تعطیل شده است و زنان مشغول در این مرکز به این کار در منازل پناه برده اند.