به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان همایش آموزشی و توجیهی هیات های بازرسی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری با حضور سید مهدی قویدل معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و سایر مسئولین و جمعی از اعضای هیات های بازرسی برگزار شد.
سید مهدی قویدل معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در این همایش ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: اهمیت موضوع انتخابات برکسی پوشیده نیست و افرادی که در این جلسه حضور یافتند باتوجه به توانمندی هایی که دارند تاکنون نقش فعالی در برنامه های سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران ایفا کرده اند.
این مقام قضایی از مشارکت زیاد و چشمگیر مردم ولایتمدار ایران در طول ۴۰ سال بعد از انتخابات سخن به میان آورد و خاطر نشان کرد: انتخابات نمادی از قدرت و مردم سالاری ملت و اقتدار کشور است که مسئولیت پذیری اجتماعی و سیاسی را پر رنگ تر نشان می دهد.
دبیر ستاد پیشگیری از جرائم و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی استان ضمن بیان این مطلب که یکی از وظایف قوه قضاییه پیشگیری و رسیدگی به تخلفات جرائم انتخاباتی است، ادامه داد: در استان این ستاد تشکیل شده و تاکنون جلسات و کارگروه های متعددی با ۱۷ مصوبه در ستاد مرکزی و طی ۱۰ جلسه در شهرستان ها۶۶ مصوبه در پی داشته است.
قویدل ادامه داد: همچنین توجیه مسئولان کارکنان و مدیران دستگاههای دولتی عمومی وابسته به دولت در جلسات شورای اداری استان و شهرستان ها مبنی بر عدم تبلیغ و حمایت یا علیه نامزد خاص، پایش رصد بررسی و تحلیل تخلفات و جرایم انتخاباتی در سطح استان و شهرستانها با توجه به سه شاخص اهمیت و حساسیت، کثرت و فراوانی و تاثیر بر افکار عمومی و میزان مشارکت مردم توسط دستگاهها و نهادهای عضو ستاد و طرح نتایج آن در جلسات ستاد پیشگیری و اتخاذ تدابیر لازم در مقابل تخلفات احتمالی، شناسایی، توجیه و کنترل عناصر متعصب و افراطی قومی قبیله ای و مذهبی و افرادی که با سوء استفاده از اختلافات محلی یا علیه نامزدهای خاص فعالیت می نمایند نیز از تدابیر و اقداماتی است که بایس قبل از انتخابات انجام شود.
وی در ادامه جلسه با بیان اینکه شناخت و آگاهی از اختیارات یک امر مهم در بحث مدیریتی است، گفت: کسب اطمینان و دغدغه مندی در راستای رسيدن به اهداف و مسئولیت اجتماعی بسیار مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
قویدل افزود: یکی از نکات مهمی که در خصوص نظارت و بازرسی انتخابات وجود دارد و هیئت های بازرسی باید به آن توجه کنند، تحلیل روند انتخابات ازجمله، کاستی ها، معایب، فواید و محاسن پیش آمده در روند انتخابات است که باید توسط هیئت بازرسی مستندسازی شود.
دبیر ستاد پیشگیری از جرائم و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی استان هیئت بازرسی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری را یک هیئت ویژه دانست و گفت: مهم ترین وظایف بازرسین اشرافیت کامل و کافی به قوانین انتخابات، نظارت و حفظ بی طرفی خود و دست اندرکاران برگزاری انتخابات (ماده ۷۵) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که عدم رعایت مفاد این ماده جرم است.
وی با تاکید بر اینکه کسی که در امر انتخابات به عنوان یک رکن انتخاباتی محسوب شده است باید به اهمیت جایگاه انتخابات ایمان داشته باشد و همگرایی و هم افزایی را در دستور کار قرار دهد چراکه یک بازرس با نوع رفتار خود در پیشگیری و فرونشست خیلی از رفتارها تاثیر گذار باشد.
دبیر ستاد پیشگیری از جرائم و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی استان در ادامه به برگزاری آموزش های لازم برای نامزدهای انتخاباتی، ستادهای برگزاری انتخابات و تمام مراکز تبلیغاتی اشاره کردو افزود: کمیته رصد فضای مجازی و تبادل اطلاعات در رابطه با موضوع انتخابات در استان، تشکیل شده است.
معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در پایان به سامانه سجام و اعلام تخلفات اشاره کردو گفت: سامانه جامع مشارکت های مردمی(سجام) فضاییی است که گزارش های ارجاع شده از جانب مردم در این سامانه مورد بررسی قرار گرفته و بطور محرمانه پیگیری خواهند شد لذا شهروندان می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف به آدرس Sajam.eadl.ir مراجعه وگزارش خود را ثبت نمایند.