به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان نیز همایش مشاوره و سازش، تحکیم بنیان خانواده، وکالت و مشاوره را دو ابزار بسیار مهم دانست و گفت: مولفههای بین فردی مهمترین عامل گسستهای خانوادگی در استان کرمان است.
وی اظهار کرد: انسانهای آگاه برای حل مسائل خود مشورت میکنند و داشتههای خود را به اشتراک میگذارند تا ابزارهای جدید خلق کنند.
وحیدزاده، وکالت و مشاوره را دو ابزار بسیار مهم دانست و بیان کرد: ترمیم مناسبات اجتماعی که تحت تاثیر شرایط اجتماعی زمخت میشود، فلسفه خلق مددکاری و روانشناسی است و برای ترمیم باید دانش، ابزار و مدل خلق کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان سامانههای ارتباطی را نوعی ابزار دانست و اظهار کرد: مولفههای بین فردی مهمترین عامل گسست های خانوادگی در استان کرمان است.
وی با تاکید برآنکه به مدلی برای مداخله نیاز داریم، تصریح کرد: در نظام اجتماعی که روز به روز زمختتر میشود متاسفانه نقش مددکاری را نادیده گرفتیم.
وحیدزاده تاکید کرد: مشکلات خانوادگی ما زیرساختی نیست و ما هم به مشاوره و هم خدمات روانشناختی و هم مشاورههای وکلا نیاز داریم لذا باید با هم به توافق برسیم و یک مدلی داشته باشیم که نقش هر یک مددکار، مشاور و … شفاف تعریف شده باشد.
وی اذعان داشت: بی توجهی، عدم مسئولیت پذیری، عدم تسلط بر مهاتهای زندگی، طلاق عاطفی، بی احترامی و… از مهمترین دلایل طلاق در استان کرمان می باشد.
همچنین حجت الاسلام و المسلمین شفیعی رئیس محاکم خانواده کرمان نیز در این همایش ابراز داشت: همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با دادگاه خانواده و مراکز مشاوره باعث رقم زدن آمار و ارقام و موفقیت در کاهش آمار حوزه خانواده شده است.
وی گفت: با توجه به متون روایی و آیاتی که در زمینه خانواده وجود دارد نشان از اهمیت مشاوره و جایگاه مشاوره می باشد و رجوع به مشاوره اصل غیرقابل انکار در همه ی امور زندگی خصوصاً ازدواج و اوایل ازدواج است.
حجت الاسلام شفیعی ضمن بیان این مطلب که مراکز مشاوره باید دارای مشاوران قوی باشند، افزود: تعهد، تخصص ، رازداری، امانتداری و صمیمیت در مشاوره از ویژگی های مشاور می باشد و در واقع مشاوره یک نوع رابطه یاورانه است که کمک می کند مشاور با مراجع با صمیمیت در رابطه عاطفی او را جذب کند تا اثر بگذارد.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه، لازم است از همه مشاوران، مصلحین و حکمین قرآنی که کار جهادی انجام می دهند تشکر کرد، افزود: هر چند که درصد های صلح و سازش در قیاس با پرونده ها کم است اما بسیار با ارزش می باشد.
رئیس محاکم خانواده کرمان ابراز داشت: باید مراکز مشاوره خود را با علم روز، به روز کنند و همت والایی داشته باشند تا بتوانیم جامعه موفق وخانواده موفق و صالح داشته باشیم.