به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل در دیدار با “مرضیه مهدوی” سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان، با اشاره به اینکه دغدغه این معاونت آسیب های اجتماعی و کاستن از حجم معضلات است، اظهار داشت: در همین راستا موضوع حاشیه نشینی دغدغه مقام معظم رهبری نیز می باشد و لازم است توجه ویژه ای به این پدیده ناموزن بشود و همه مسولین در این خصوص اولویت بندی و برنامه ریزی ویژه ای داشته باشند.
قویدل ادامه داد: از آنجا که حاشیه شهر کانون بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی و کانون وقوع جرم است، به همین جهت بازدیدهایی صورت گرفته، جلسات متعددی برگزار و برنامه های خوبی در دستور کار قرار گرفت.
این مقام قضایی با بیان اینکه این معاونت نهادهای مردمی و سمن ها فعال در حوزه آسیب های اجتماعی را شناسایی و جلساتی با آنها برگزار کرده است و برای جلوگیری از موازی کاری و تزریق مُسکن های موقت مانند توزیع بسته های غذایی و برنامه های غیرهدفمند اقدامات موثری انجام شده است.
قویدل تاکید کرد: در نهایت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به این نتیجه رسید که پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی، قضایی را راه اندازی کند تا با متمرکز شدن دستگاه ها و اجرای برنامه های مشترک، کارگروه های متعددی تشکیل شده و با حمایت دادگستری، استانداری و سایر ارگان ها امیدی در منطقه ایجاد و اقدامات خوب و موثری انجام شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: از زمان راه اندازی پایگاه اداره کل ثبت احوال موظف شده است ظرف مدت یکماه برای افراد فاقد هویت، شناسنامه صادر کند و چنین حرکت های مثبتی قطعا می تواند از آسیب های اجتماعی بعدی جلوگیری کند.
قویدل همچنین با اشاره به اینکه جمع آوری کوره های آهک پزی شهرک صنعتی نیز در دستور کار قرار گرفته است، افزود: قرار است ظرف سه ماه آینده این کوره ها منتقل شوند و حضور مستمر پلیس، ساماندهی انشعابات غیرمجاز آب، برق، گاز، برخورد با بنگاه های غیرمجاز املاک و فروش مال غیر و زمین خواری، خرید و فروش موادمخدر و مشروبات الکلی، جمع آوری زباله ها و سایر پیشگیری های وضعی در دستور کار پایگاه قرار دارد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه در حوزه درمان معتادین با چالش مواجه هستیم، افزود: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با اخذ نظرات دستگاه های مرتبط و همکاری ایشان در شورای پیشگیری، شیوه نامه بومی درمان معتادین را تدوین کرده است و بزودی طرح مهاجر نیز با کمک سازمان های مردم نهاد در شهرک صنعتی اجرا خواهد شد ضمن اینکه بایستی دستگاه هایی که قانون برای آنها تعیین تکلیف کرده است پای کار آمده و حمایت های بعد از ترک، بازتوانی و بازاجتماعی کردن معتادین را دنبال کنند.
این مقام قضایی در ادامه اظهار داشت: دفاتر تسهیل گری، نهادهای مردمی و سمن ها بهترین ظرفیت برای کاهش آسیب های اجتماعی محسوب می شوند و با جلب مشارکت مردم می توان با انرژی مضاعف به فعالیت پرداخت.
در این نشست “مهدوی” سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان نیز اظهار داشت: باتوجه به اینکه پرداختن به حاشیه شهر و کاهش آسیب های اجتماعی از دغدغه های مقام معظم رهبری و از اولویت های ما نیز می باشد بنابراین تلاش و هدف ما در کنار دستگاه قضایی بودن و اجرای برنامه های مشترک و هدفمند است.
وی به فعالیت دفاتر تسهیل گری در حاشیه های شهر کرمان اشاره و بیان کرد: خوشبختانه تاکنون عملکرد این دفاتر رضایت بخش بوده و بانک اطلاعاتی خوبی از جامعه هدف خود جمع آوری کرده اند از ای رو امیدواریم همکاری ما با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری به نتایج مفید و اثرگذار منجر شود.
مهدوی دیدگاه دلسوزانه و اجتماع محور را از نکات بسیار مهم فعالین اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: سعی ما بر این است با همین دیدگاه در کنار پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان قرار گرفته و در راستای دغدغه های مشترک که همان کاهش آسیب ها و پیشگیری از وقوع جرایم است گام برداریم.