سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: پیش نویس شیوه نامه بومی بازتوانی معتادین متجاهر در کرمان با جمع بندی نظر دستگاه های تخصصی مربوطه تدوین شده و پس از بازنگری و اعمال اصلاحات لازم، تکمیل و اجرایی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان؛ سید مهدی قویدل در نشست تدوین شیوه نامه بومی بازتوانی معتادین متجاهر دراستان کرمان افزود: ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری بازدیدی از کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ انجام و مشخص شد با وجود تمامی تلاش های انجام شده در این مراکز، بازخورد و اثربخشی خوبی را در سطح جامعه نداشته و شاهد بازگشت مجدد افراد به این مرکز بوده ایم.
وی با اشاره به این مطلب آمار موجود نشان می دهد که معتادان معرفی شده در مرکز ماده ۱۶ به صورت مکرر به این مرکز بازگشت داشته اند، اظهارداشت: ماده ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر تکالیفی را برای دستگاه قضایی انتظامی و نهادهای حمایتی در نظر گرفته و در مسیر اجرای این قانون، دستگیری و تحویل به مرکز مورد توجه قرار گرفته و اقدامات مراقبتی پس از خروج مغفول مانده است.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با اشاره به اینکه اکثر افراد متمول به عنوان متجاهر به مرکز ماده ۱۶ معرفی می شوند، خاطرنشان کرد: در قانون پیش بینی های لازم برای معرفی معتادان به مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ مطرح شده و باید مورد توجه قرار گیرند.
قویدل خاطرنشان کرد: در شیوه نامه بومی بازتوانی معتادین متجاهر فراهم کردن زمینه برگزاری دوره های مهاجر به صورت ماهانه، برگزاری دور های مهرانه و استفاده از ظرفیت گروههای NA، برگزاری کارگاه های آموزشی و مشاوره، برگزاری کارگاه های کارآفرینی و مهارت آموزی و راه اندازی واحد آموزش و حرفه آموزی مورد توجه قرار گرفته است.
وی بااشاره به تدوین فرم های سنجش کامل شخصیتی، سلامت و رفتاری معتادان معرفی شده به مراکزماده ۱۶، خاطرنشان کرد: با تکمیل این فرم ها ضمن ایجاد بانک اطلاعاتی کامل از این افراد، امکان سنجش کامل وضعیت آنها در روند بازپرروی و پس از خروج نیز فراهم می شود.
وی بر لزوم راه اندازی واحد مراقبت پس از خروج از مراکز ماده ۱۶ نیز تاکید کرد و افزود: بازسازی محیط زندگی معتادان با کمک خیران یکی از اصولی است که در پیشگیری از بازگشت معتادین به اعتیاد نقش به سزایی دارد.
وی بر لزوم تعیین تکلیف اماکن مخروبه در سطح شهر که به محل تجمع معتادان و متکدیان تبدیل شده نیز تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت های مراکز ماده ۱۵ نیز برای ساماندهی معتادان متجاهر استفاده کرده و در کنار آن به ایجاد مراکز گذری نیز توجه لازم صورت گیرد.