به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سید مهدی قویدل”، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به همراه کارشناسان معاونت اجتماعی در از بازداشتگاه موقت کرمان بازدید کرد.
قویدل در حاشیه این بازدید با تاکید بر لزوم همکاری گروههای جهادی و جوانان انقلابی به منظور بازاجتماعی کردن مجرمان اظهار کرد: گروههای جهادی، جوانان انقلابی و نهادهای مردمی باید در جهت کامل شدن زنجیره بازاجتماعی کردن مجرمان وارد میدان شوند و با جذب و هدایت این افراد به کمک این قشر آسیب دیده بشتابند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان خاطرنشان کرد: کاهش آسیبهای اجتماعی همواره جزء مطالبات رهبر معظم انقلاب از دستگاههای متولی بوده است و در این رابطه معاونت اجتماعی دادگستری کرمان برنامههایی را در دست اقدام دارد.
وی عملکرد مجموعه بازداشتگاه موقت کرمان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در راستای اجرای برنامههای اصلاحی و تربیتی و در زمینه آموزش و اقدامات فرهنگی و ترویج آموزههای دینی و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت کارهای خوبی برای مددجویان بازداشتگاه صورت پذیرفته است.
قویدل با اشاره به اینکه در سنوات گذشته دستگاه قضایی بیشتر بر موضوع عدالت کیفری تاکید داشته است، افزود: طی سالهای اخیر در زمینه عدالت ترمیمی و بازاجتماعی کردن مجرمان و اصلاح رفتار آنان اقدامات خوبی آغاز شده؛ اما برای اینکه در این زمینه موفق شویم نیازمند لوازم و ابزارهایی هستیم تا حلقههای مفقوده در این رابطه کامل شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تاکید بر اینکه مجموعه اقدامات کیفری و ترمیمی در دستور کار دستگاه قضایی و سازمان زندانها قرار دارد، تصریح کرد: برای اینکه زنجیره بازاجتماعی شدن یک مجرم کامل شود نیازمند مشارکت جدی مردم، سمن ها، خیران، نهادهای انقلابی و جهادی و مسجدی هستیم تا با تکمیل زنجیره مراقبتهای پس از خروج از تکرار جرم و بازگشت مجدد مجرمان به زندانها جلوگیری شود.
وی تغییر نگرش جامعه در خصوص مجرمان و خانوادههای آنها را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: پیشنهاد معاونت اجتماعی برای بازاجتماعی کردن مجرمان این است همچون گذشته هیات امناءهای مساجد به عنوان یک پایگاه اصلی در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی وارد میدان شود و مجرمانی که از زندان آزاد میشوند را به صورت محله محور و مسجد محور جذب و مورد حمایتهای معنودی و مادی خود قرار دهند.
قویدل در پایان به ظرفیتها و امکانات موجود در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اشاره کرد و گفت: معاونت اجتماعی با برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و بهره جستن از اساتید مجرب سعی در تغییر نگرش و رفتار مددجویان دارد تا پس از تحمل دوران حبس بازگشت سعادتمندانهای به جامعه داشته باشند و آماده همکاری با اساتید علمی و دانشگاهی و گروه نهادهای مردمی در این زمینه است.
وی افزود: همه تلاش گروههای مردمی و مذهبی و مساجد و نهادهای فرهنگی باید به این امر متمرکز شود تا افراد در معرض آسیب یا آسیب دیده اجتماعی حتی معتادین و مجرمان سابقه دار محلات شناسایی و با دعوت از آنها به مساجد و مجالس و برنامههای مذهبی و دینی موجبات بازاجتماعی، توانمندسازی و نهایتا حمایتهای معنوی، مادی، اشتغال و ازدواج آنها را فراهم کرده و از بازگشت مجدد آنان به بستر ارتکاب جرم و زندان جلوگیری کنند.
رییس بازداشتگاه موقت کرمان نیز گفت: طی سه ماههی گذشته ۳۱ درصد جمعیت بازداشتگاه موقت کرمان کاهش داشته است.
سلیمانی در حاشیه بازدید معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان از بازداشتگاه موقت کرمان اظهار داشت: از سال ۹۶ تاکنون که شورای حل اختلاف شماره ۳۳ در بازداشتگاه موقت کرمان راه اندازی شده است، تعداد دو هزار و ۲۸۸ پرونده به این شعبه ارجاع شده است که از این تعداد یک هزار و ۳۸۲ مورد منتهی به صلح و سازش شده است و بالغ بر ۳۰ میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان از سوی شکات پروندهها تخفیف اخذ شده است.
وی گفت: طی این مدت ۲۸ جشن پاکی برای ۵۰۰ نفر از مددجویان بازداشتگاه کرمان که موفق به ترک اعتیاد شده اند برگزار شده است و به این افراد هدایایی داده شده است.