به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در نشست هم اندیشی پروژه نماد با اشاره به اینکه یکی از مفاد مهم سند تحول دستگاه قضایی، رویکرد جدیدِ هم افزایی، همگرایی و تعامل سازنده با سایر دستگاهها و نهادها است، اظهار داشت: در دستگاه قضایی شاهد حجم بسیار زیاد پرونده ها هستیم که آسیب های آن اغلب متوجه خانواده و زنان و کودکان است بنابراین باید از ظرفیت سایر دستگاهها در این زمینه استفاده کرده و در کنار دانشآموزان، خانوادهها را نیز توانمند سازیم.
قویدل سپس بیان کرد: طرح نماد(نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) بسیار خوب و کامل است و چنانچه به صورت دقیق اجرا شود، شاهد اثربخشی آن خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته اقدامات خوبی در حوزه نماد انجام شده است، افزود: آموزش و پرورش و دستگاه قضایی سهم خود را در حد توان نسبت به پروژه نماد ایفا کرده اند و آنچه اکنون شاهد آن هستیم نقش کمرنگ سایر دستگاهها و نیاز است در این زمینه اتفاق جدیدی رخ دهد.
این مقام قضایی گفت: به دنبال این هستیم که ظرفیت دستگاه های عضو نماد را تجمیع کرده و به سمتی سوق دهیم تا اهداف نماد محقق شود، در این راستا بایستی بدون تعارف چالش ها، کاستی ها و موانع موجود بررسی و بیان شود و با توجه به نقش حاکمیتی قانونی دستگاه قضایی، ما پیگیر مطالبات مطرح شده در سطح جامعه خواهیم بود.
قویدل با تاکید بر اینکه باید شورای سیاست گذاری پروژه نماد فعال و به همه دستگاه های عضو تصیمات و مصوبات را ابلاغ کند، افزود: ضروری است یک تیم قوی پیگیر موضوعات نیز تشکیل شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تصریح کرد: فردی که دارای مشکل اجتماعی است مسلماً دچار مشکلات سلامت روان هم می باشد و بالعکس بنابراین برای درمان و بهبود، نیازمند نسخه ای است که در بستر نماد می تواند برای وی پیچیده شود.
وی به طرح سامان نیز اشاره و یادآوری کرد: این طرح نیز باید در کنار نماد و کمک کننده آن باشد چراکه این دو بازوی یکدیگر محسوب می شوند، ضمن اینکه راهاندازی مرکز حمایتگر از دختران در معرض آسیب و بدسرپرست جزئی از پروژه نماد است که باید از سوی همه دستگاه های عضو نماد مورد توجه قرار گیرد.
“قویدل ادامه داد: باید سهم هر دستگاه در کمیته علمی و شورای سیاست گذاری نماد مشخص، وظایف هرکدام احصاء و مکاتبه و سپس مطالبه گری انجام شود، همچنین غفلت و عدم همکاری سایر دستگاه ها به جد مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.”
این مقام قضایی با اشاره به اینکه باید به استاندار به عنوان رئیس شورای سیاست گذاری نماد، چالش ها و موانع همکاری دستگاه اعلام شود، خاطرنشان کرد: در موضوع پسا کرونا و قبل از آن نیز باید راه اندازی کلینیک مددکاری در دستور کار قرار گیرد چراکه به وجود آن نیاز مبرم است، به طور مثال کودکانی که در پروسه طلاق والدین و یا زنانی که به دلیل اختلاف با همسر بلاتکلیف و مستعد هر نوع آسیب هستند می توانند با تماس و ارجاع به این کلینیک از مداخله فوری و موثر آن استفاده کنند.
قویدل در پایان یادآور شد: پروژه مصلحین و اورژانس قضایی نیز به منظور جلوگیری از تشکیل پروندههای قضایی تشکیل شده اند و میتوان به عنوان بازوهای اجرایی نماد آن ها را مطرح و در کنار سایر دستگاه های عضو از خدمات کاربردی آن استفاده کرد.
کمک چشمگیر پروژه نماد به سیستم آموزش و پرورش
همچنین در این نشست” سیدمنصور مرتضوی” رییس اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی اداره کل آموزش و پروش استان کرمان با ابراز خرسندی از تعامل بسیار خوب معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و آموزش و پرورش در حل مسایل مربوط به پروژه نماد، اظهار داشت: پیشگیری ضرورت بسیار مهم و در مقوله سلامت روان، آسیب های اجتماعی و پیشگیری های اولیه بسیار مورد تاکید است.
وی ادامه داد: اهتمام به بحث نماد که طرح ملی است بسیار کمک کننده و ارزشمند و تاکنون این پروژه به سیستم آموزش و پرورش کمک شایانی کرده است بنابراین باید از همکاری دستگاه های دیگر و توجیه آنها برای اثربخشی بیشتر این طرح استفاده کنیم چراکه همدلی انرژی را افزایش داده و میل رسیدن به هدف را دوچندان میکند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان:
ظرفیت دستگاه های عضو نماد را تجمیع خواهیم کرد/ راه اندازی کلینیک های مددکاری باید در دستور کار مسئولین مربوطه قرار گیرد
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: به دنبال تجمیع ظرفیت دستگاه های عضو نماد(نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) هستیم تا تحقق اهداف این پروژه تسهیل شود.
لینک کوتاه : https://kermanpishgiri.ir/?p=1724
- ارسال توسط : رنجبر
- بدون دیدگاه