به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در نشستی باحضور معاون توسعه مشارکت های مردمی و رئیس اداره حقوقی و امور نمایندگان مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) استان کرمان اظهار داشت: در راستای پیگیری و رسیدگی به مددجویان کمیته امداد(ره) تفاهم نامه جامع و کاملی که در سال ۱۳۹۹ بین دادگستری کل استان کرمان و کمیته امداد امام خمینی (ره ) منعقد و تقسیم وظایف بین همکاران معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان انجام شده است و همه ی ادارات در حال پیگیری موضوعات مربوطه هستند.
وی افزود: ضرورت دارد اقدامات لازم در راستای تفاهم نامه منسجم شده و در چهارچوب آن قرار گیرد به همین جهت ابتدا گزارشی از روند فعالیت ها تهیه تا بین معاونت و کمیته امداد امام خمینی(ره) انسجام و همگرایی بیشتری ایجاد شود.
قویدل تصریح کرد: در چهارچوب این تفاهم نامه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به عنوان دستگاه نظارتی و حاکمیتی، آسیب ها و وظایف دستگاه ها را رصد می کند تا مشخص شود چه اقداماتی در زمینه توانمندسازی جامعه هدف انجام شده است.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان آمار ها را دریافت و تحلیل می کند تاکید کرد: اولویت اول این معاونت تشکیل بانک اطلاعاتی و اطلس جرایم و آسیب ها در همه ی ابعاد است، چراکه ما زمانی می توانیم به کمیته امداد امام خمینی(ره ) کمک کنیم که به آمار و اطلاعات و داده ها دسترسی و تحلیل های جامع و علمی داشته باشیم.
قویدل سپس با اشاره به اینکه تعداد زیادی از سازمان های مردم نهاد، خیرین و گروه های مردمی در راستای برنامه های این معاونت با ما همکاری می کنند، گفت: قصد داریم با کمک تعدادی از سمن های فعال که آمادگی خود را جهت همکاری و اقدامات آموزشی و توانمندسازی در حاشیه شهر کرمان را اجرا کنیم و ۱۰۰۰ نفر از افراد حاشیه نشین تحت آموزش مهارت های زندگی، آموزش های هنری و … قرار گیرند که قطعا اکثر این افراد در حاشیه شهر تحت پوشش کمیته امداد نیز می باشند.
وی خاطرنشان کرد: اولویت ما اکنون توانمندسازی افراد در معرض آسیب از جمله مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی است چراکه اغلب آسیب ها به دلیل تورم، فقر، اعتیاد، بیکاری و… متوجه همین افراد است و به دلیل اینکه اکثر زندانیان معلول آسیب های اجتماعی هستند و تحت پوشش کمیته امداد نیز می باشند لذا کمیته امداد درخصوص نیازسنجی با ارئه آمار دقیق، به برنامه ریزی و حمایت اصولی ما کمک کند تا بتوانیم سایر دستگاه های ذیربط را نیز دخیل کنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تاکید کرد: خلاء موجود درخصوص زندانیان، موانع موجود در جهت بازاجتماعی کردن آنهاست چراکه بلافاصله پس از آزادی به دلیل مهیا نبودن محیط خانواده و… بار دیگر به کانون ارتکاب جرم برمی گردند و حلقه مفقوده این فرآیند باید به چرخه خدمات رسانی دستگاه های ذیربط برگردد.
قویدل گفت: در زمینه کاهش جمعیت کیفری می توان از کمک روسا و دادستان های حوزه های قضایی در راستای استفاده از مجازات های جایگزین حبس استفاده کرد، همچنین این معاونت آمادگی دارد دوره های هور و هجرت، دوره های آموزش رشدمدار برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی نیز برگزار کند.
وی سپس با معرفی دفاتر حمایت از زنان و کودکان دادگستری استان کرمان بیان کرد: این دفاتر که در سطح استان فعال هستند جهت کمک به زنان و کودکان در معرض آسیب و آسیب دیده فعالیت می کنند و در بسیاری از شهرستان ها این افراد از سوی روسای دادگستری ها و دادستان ها به دفاتر حمایت معرفی شده و مورد حمایت قرار می گیرند.
قویدل در پایان با تاکید بر پیشگیری از سرقت، اظهار داشت: کمیته امداد امام خمینی(ره) استان کرمان آمار صندوق های صدقات در شهرستان ها و همچنین میزان سرقت از این صندوق ها را به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اعلام کند تا با طرح این موضوع در شوراهای پیشگیری از وقوع جرم، از این سرقت ها جلوگیری شود.