به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سید مهدی قویدل”در جلسه بررسی چالش های پیش روی مقوله پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی که با حضور دکتر منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، حجت الاسلام “میر شفیعی” نماینده ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از اساتید گروه معارف این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: در سال های اخیر با تصویب و ابلاغ سند تحول و تعالی دستگاه قضایی؛ رویکرد جدید از موضوع عدالت کیفری صرف و انجام اقدامات سلبی، به سوی موضوع پیشگیری از وقوع جرم چرخش داشته است.
وی افزود: در سال ۱۳۹۴ قانون پیشگیری از وقوع جرم به تصویب رسید و بر اساس این قانون همه دستگاه ها مکلف شدند موضوع پیشگیری از وقوع جرم را در دستور کار خود قرار داده و با قوه قضائیه همکاری نمایند.
قویدل تصریح کرد: در جامعه امروز دیدگاه مردم در زمینه برخورد با جرائم هنوز به سمت انجام اقدامات سلبی نظیر زندان و غیره است در صورتی که بعضی از جرائم و آسیب های اجتماعی معلول برخی از علل و عوامل و محرک ها در جامعه هستند.
این مقام قضایی در ادامه با بیان اینکه در سال های اخیر دستگاه قضا باچالش افزایش ورودی پرونده ها مواجه بوده است افزود: در راستای اجرای ماموریت پنجم سند تحول و تعالی دستگاه قضایی مبنی پیشگیری از وقوع جرم، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان برای کاهش ورودی پرونده ها در دستگاه قضا طرح های مختلفی از جمله طرح مصلحین و حکمین قرآنی، طرح اورژانس قضایی و طرح کاهش خشونت را اجرا کرده است.
وی با بیان اینکه طرح های مصلحین و حکمین قرآنی و اورژانس قضایی دارای ساختاری کاملا مردمی می باشند، اظهار داست: در سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ حدود ۵۳۵۰ نفر به عنوان مصلح آموزش دیده اند که اغلب این افراد از اقشار تاثیر گذار و ذی نفوذ جامعه هستند.
قویدل در پایان به اهمیت حضور اساتید دانشگاه ها در کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی در کنار مصلحین اشاره و عنوان کرد: حضور اساتید دانشگاه بویژه در رشته معارف اسلامی_گرایش خانواده در کنار تیم های مصلحین و مشاورین خانواده در مساجد می تواند در راستای کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی بویژه طلاق تاثیرگذار بوده و از نظرات و پیشنهادات علمی و عملی آنها به این معاونت جهت اجرای موفق تر طرح مصلحین و حکمین قرآنی استقبال خواهیم کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان:
۵۰ درصد پرونده های ارجاع شده به مصلحین به صلح سازش ختم شده اند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت :در سال ۱۴۰۰ ، ۵۰ درصد پرونده های ارجاع شده در استان کرمان به مصلحین و حکمین قرآنی به صلح سازش ختم شده اند در صورتی که به دلیل حجم بالای ورودی پرونده ها و مشغله مشاورین دادگاه های خانواده، به طور معمول و در حالت خوشبینانه فقط ۱۳ درصد پرونده ها در این مراکز به صلح سازش ختم می شوند.
لینک کوتاه : https://kermanpishgiri.ir/?p=2560
- ارسال توسط : رنجبر
- بدون دیدگاه