به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان جلسه کارگروه تخصصی پیشگیری از تصادفات و حوادث رانندگی با حضور سید مهدی قویدل معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و مجتبی قدیمی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان و جمعی از مسئولان دستگاه های مربوطه برگزار شد.
در این نشست معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان هدف از برگزاری جلسه را ارائه راهکارهای موثر جهت پیشگیری از تصادفات توسط دستگاه های متولی بیان کردو افزود: پیشگیری از وقوع تصادفات برون و درون شهری در سطح استان با بررسی شدت و تکرار تصادفات و تعیین نقاط حادثه خیز و همچنین طراحی و تدوین طرح جامع پیشگیری از تصادفات و انجام اقدامات پیشگیرانه در راستای کاهش حوادث جاده ای با همکاری دستگاه های متولی و دادستان های سراسر استان نیز از ضروریات جلسه می باشد.
وی گفت: طبق ماده ۱۰۸ قانون برنامه پنج ساله. ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، به منظور ارتقای نظم و امنیت و توسعه پیشگیری و مقابله با جرائم همچنین کاهش تخلفات و حوادث رانندگی اقداماتی را در طول اجرای قانون برنامه اجرایی می کند.
این مقام قضایی با بیان اینکه تا پایان سال باید نقاط حادثه خیز توسط راهداری و حمل و نقل جاده و پلیس راه استان کرمان شناسایی شوند، تاکید کرد: در جهت رفع نقاط حادثه خیز استان هر گونه ترک فعل از سوی دستگاه های متولی، مشاهده مشکل و برخورد با هرگونه چالشی، موارد نیز بصورت شفاف اعلام شود.
قویدل ادامه داد: رانندگان پرخطر در استان را برای ارائه آموزه های لازم، شناسایی و یا در صورت لزوم برای برخورد قانونی اعم از ضبط گواهینامه، ابطال گواهینامه و… به مراجع قضایی معرفی شوند.
وی با اشاره به اینکه درصد زیادی از پرونده های حوزه تصادفات درون شهری مربوط به راکبان موتورسیکلت ها می باشد، اظهار داشت: باید پلیس راهور استان با همکاری دستگاه های فرهنگی و اطلاع رسانی در حوزه فرهنگ سازی، برای استفاده از کلاه ایمنی اقدامات لازم را انجام دهد.
معاون قضایی دادگستری استان کرمان فراهم کردن زمینه دریافت گواهینامه موتور سیکلت توسط مشمولین در استان و برخورد قانونی با متخلفین را، از دیگر اقدامات پلیس راهور استان نیز دانست.
قویدل در ادامه به نصب دوربین های کنترل سرعت در سطح جاده ها توسط دستگاه های متولی اشاره کردو افزود: باید یک تیم ویژه متشکل از کارشناسان دستگاه های متولی با محوریت پلیس راه و راهداری با همکاری قوه قضاییه و سایر دستگاه ها تشکیل شود تا برای شناسایی علل و عوامل تصادفات و اقدام و با بررسی نقاط حادثه خیز و ارائه گزارش و راهکار لازم به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم جهت پیگیری و اقدام نیز، صورت گیرد.
این مقام قضایی با اشاره به عملکرد نقش بیمه ها در پیشگیری از تصادفات، گفت: بیمه ها می توانند با اقداماتی همچون ترویج فرهنگ ترافیک، تعامل و همکاری با دستگاه های متولی در زمینه کاهش تصادفات در استان موثر باشند.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان خاطر نشان کرد: در راستای اجرای برنامه های ابلاغی از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تشکیل این کار گروه جهت ایجاد هم گرایی بین دستگاه های متولی و کمک به اجرای اهداف کمیسیون های مرتبط با تصادفات استان در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان داشت: پیگیری مجدانه جهت عملیاتی شدن مصوبات در دستور کار این کار گروه قرار دارد و هر جا احساس شود که دستگاه های متولی در زمینه عمل به وظایف قانونی خود کوتاهی می کنند مطابق قانون با ترک فعل آنها برخورد می شود.
وی افزود: با بررسی بعمل آمده بسیاری از تصادفات در سطح استان، به دلیل دو طرفه بودن جاده های پرتردد و وجود نقاط حادثه خیز، دستگاه های متولی باید به رفع نقاط حادثه خیز و احداث جاده های دوطرفه اهتمام ویژه ای داشته باشند.