سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان:
آموزش و پرورش مرکز عملیات آموزشی معاونت پیشگیری می شود/ برگزاری ۱۶۰ دوره آموزش مهارت های پیشگیری رشدمدار در سال گذشته
سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری کل استان کرمان گفت: قصد داریم بیش از پیش به آموزش و پرورش نزدیک شده و با ایجاد تفاهم نامه هایی، آن را به مرکز عملیات آموزشی و ارتقا آگاهی های عمومی این معاونت تبدیل کنیم.
به گزارش روابط عمومی معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی اجتماعی دادگستری کل استان کرمان،”سیدمهدی قویدل” در دیدار رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با ایشان، با تاکید بر اینکه آموزش نقش کلیدی در آگاه سازی بشر داشته و نیاز مهم تمام جوامع و اعصار بوده است، اظهار داشت: هر جامعه ای که به پویایی و بالندگی رسیده قطعا در موضوع آموزش برنامه ریزی های خوبی داشته و توانسته است به صورت هدفمند و با آموزش دقیق انواع مهارت ها در سطح جامعه خود دستورالعمل هایی را نهادینه کرده و درنتیجه منجر به کاهش آسیب ها و جرایم شده است.
قویدل ادامه داد: از سوی دیگر در هر جامعه ای که به مقوله رشد و آموزش، چه در سطح خانواده و چه جامعه توجه نشده، آن جامعه با تحمل هزینه های زیادی مواجه و با این وجود موفق به جبران خسارت های ناشی از عدم آموزش نشده است، از این رو قطعا جهل و نا آگاهی منشا بسیاری از مشکلات در جوامع است.
وی سپس با بیان حدیثی از حضرت علی(ع) که فرموده اند”علم و آگاهی راهبر همه مردم در جوامع است”، گفت: آموزش و پرورش یکی از ارکان کلیدی جامعه ما محسوب می شود و توجه به نقش آن ضرورت دارد چراکه این مجموعه از سنین طلایی با اشخاص ارتباط برقرار می کند.
این مقام قضایی یادآوری کرد: بنا بر حساسیت امر آموزش و از آنجا که پیشگیری یکی از وظایف ما به شمار می رود، طی چند اخیر سال دستگاه قضایی احساس کرد بایستی به این مقوله وارد شود و سُکان مدیریت پیشگیری و راهبری آن در جامعه را عهده دار شود.
سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری کل استان کرمان افزود: در سال گذشته تعداد ۶۴ مربی و ۱۶۰ دوره در قالب طرح آموزش مهارت های پیشگیری رشدمدار به والدین در استان کرمان انجام شده است که با نظارت و ارزیابی های انجام شده، سعی بر افزایش سطح کیفی این دوره ها در سال جاری داریم.
قویدل با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در زمینه آموزش والدین در سطح استان کرمان انجام شده اما کافی نیست، گفت: یکسری آسیبب های اجتماعی ناشی از ضعف های موجود در زمینه فرزند پروری و مهارت های زندگی کودک و نوجوان است که این ضعف ها فرزندانِ در معرض آسیب و بدسرپرست زیادی را در اجتماع رها می کند، به همین جهت این حوزه تلاش زیادی را در زمینه آموزش و پیشگیری رشدمدار که به مثابه یکی از اشکال پیشگیری اجتماعی، به دنبال بهبود پایدار توانایی های اجتماعی اطفالی می باشد که خطر گرایش آنان به دنیای بزهکاری زیاد است، می طلبد.
وی بیان داشت: معاونت اجتماعی براساس راهبرد پیشگیری رشدمدار سه برنامه موفق را عملیاتی و مستقر کرده است که عبارتند از؛ اجرای کارگاه ۲۳ مهارت پایه تربیتی، طراحی محتوایی و اجرای کارگاه های ارتقاء مهارت و دانش فرهنگیان و طراحی و ایجاد ائتلاف ملی و فراقوه ای بین ۱۴ دستگاه اجرایی کشور برای پیاده سازی نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان به عنوان ظرفیت برنامه های اجتماع محور یا همسالان.
قویدل سپس یادآور شد: برخی کارشناسان معتقدند قبل از وقوع جرم ۲۲ دستگاه مسئول هستند و چنانچه به وطایف خود عمل کرده بودند جرم اتفاق نمی افتاد بنابراین امسال مسئول سازی ادارات و ارتقا مسوولیت پذیری اجتماعی در دستور کار قرار گرفته است تا با آموزش و توانمندسازی فردی واجتماعی این رویه اصلاح شود و یکی از جاهایی که گروه هدف ما محسوب می شود آموزش و پرورش است که باید بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شده و با ایجاد تفاهم نامه هایی، آن را به مرکز عملیات آموزشی و ارتقا آگاهی های عمومی تبدیل کنیم.
این مقام قضایی افزود: آموزش و پرورش دارای منابع انسانی بسیار خوبی است و با تعریف راهبرد و اجرایی کردن آن می توان امیداور بود که به نقطه مورد نظر خواهیم رسید، ضمن اینکه اگر والدین با آموزش و پرورش همراه شوند بسیاری از آسیب ها و معضلات مرتفع خواهد شد زیرا والدینی که آگاهی و معلومات بیشتری دارند، فرزندان آنها در مدارس با چالش های کمتری مواجه هستند.
قویدل اظهار داشت: در سال جاری برنامه های تعریف شده به آموزش و پرورش واگذار خواهد شد اما نظارت بر آن به عهده خود دستگاه قضایی و معاونت پیشگیری خواهد بود، همچنین دادستان های استان همراه هستند و با پیگیری موضوعات و استفاده از ظرفیتی که برای معاونت ایجاد شده است می توان به نتایج خوب و مور نظر امیدوار بود.
وی در پایان از برگزاری ویدیو کنفرانسی با معاون پیشگیری قوه قضاییه در شهریورماه خبرداد و خاطرنشان کرد: از این طریق سعی خواهیم کرد بندهای تفاهم نامه مشترک با انجمن اولیا و مربیان را بررسی و جمع بندی نهایی و بررسی چالش ها را انجام دهیم، همچنین دستورالعمل جدید نیز اعلام خواهد شد.
در این نشست “روحی” رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان نیز اظهار داشت: ما در چهارمین سال اجرای طرح رشد مدار والدین قرار داریم و در این راه دستگاه های مختلفی از جمله معاونت پیشگیری همکاری بسیار خوبی با آموزش و پرورش داشته اند.
وی افزود: حضور آقای قویدل به عنوان سرپرست جدید معاونت پیشگیری قوت قلبی برای آموزش و پرورش است و همکاری این معاونت در مدت چهار سال گذشته با ما بسیار کمک کننده بود، از این رو درخواست می کنیم این رویه همچنان ادامه داشته باشد و چنانچه این دوره ها با همت و قدرت گذشته دنبال شود قطعا به نتایج خوبی دست خواهیم یافت.
روحی سپس با اشاره به اینکه در حاشیه شهر با مشکلات زیادی مواجه هستیم، بیان کرد: یکی از چالش های ما مواجه شدن با والدینی است که تعهد چندانی به جلسات اولیا و مربیان ندارند و این در حالیست که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بحث توانمندسازی والدین از وظایف همه دستگاه ها محسوب می شود و چنانچه دانش افراد ارتقا یابد مطمئنا به نفع همه جامعه خواهد بود.
وی در ادامه گفت: امسال ۷۵ مدرس جدید به مجموعه مدرسان آموزش خانواده افزوده شده است که خوشبختانه براساس آزمون و ارزیابی های انجام شده، هر سال به نسبت سال های قبل مدرسین رتبه های بالای آزمون را حائز شده و پس از طی دوره ها به عنوان مدرس مشغول به کار می شوند.
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان در پایان اظهار داشت: در سال جاری تعداد۴۲۰ مدرس آموزش خانواده در مدارس ما مشغول فعالیت هستند و آمادگی داریم که حجم و تعداد این مدرسین را بالا برده تا بتوانیم افراد بیشتری را زیر چتر آموزش قرار دهیم و در نهایت به ارتقاء روزافزون آگاهی های عمومی دست یابیم.