سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری استان کرمان گفت: مهمترین اولویت معاونت پیشگیری توجه به مقوله های فرهنگی و اجتماعی در راستای اهداف بیانیه ی گام دوم انقلاب و کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی بعنوان تنها نسخه ی شفابخش برای نجات اقتصاد کشور از وابستگی به نفت می باشد.
سید مهدی قویدل در نشست با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار داشت: ظرفیت های بسیار خوبی در استان کرمان وجود دارد که میتوان از آن بعنوان ستونی محکم در شکل گیری اقتصاد مقاومتی نام برد و اهمیت این موضوع را زمانی درک می کنیم که متوجه شویم در این حوزه با کمترین میزان سرمایه گذاری و در مدت زمانی کوتاه، بیشترین بازدهی و البته با کمترین مشکلات از جمله مسائل زیست محیطی حاصل می شود .
وی با تاکید بر پایان ناپذیری دشمنی آمریکا و سایر دولتهای مستکبر، گفت: آزمونی که پس از برجام دادیم بخوبی نشان داد که باید به داشته های داخل و عملیاتی کردن اقتصادی درون زا تکیه کنیم و در شرایطی که دشمنان قسم خورده ی نظام مقدس جمهوری اسلامی عزمشان را برای فشار حداکثری بر مردم کشور و با هدف شکست دادن ایستادگی و مقاومت مردم و ضربه زدن به پایه های انقلاب جزم کرده اند.
این مقام قضائی ادامه داد: می طلبد تا تمامی دستگاههای اجرایی فارغ از شعارزدگی و پرهیز از وعدهای بیهوده، بصورت منسجم، جهت توانمندسازی اقتصاد بدون نفت که سالهاست مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است خصوصاً کمک به رفع مشکلات فعالان این سه حوزه وارد میدان شوند، و قطعا دستگاه قضایی نیز به رغم مشغله های فراوانی که دارد به این موضوع نگاهی ویژه خواهد داشت.
دادستان سابق زرند با اشاره به تجربه ی اقدامات ارزشمندی که در میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان زرند صورت گرفته افزود: از اعتبارات محدودی که اداره کل میراث استان دارد مطلع هستم ولی با سعی و تلاش و خلاقیت میتوان تحرک بزرگی در چرخ های اقتصادی کشور و در تمام دستگاه ها بوجود آورد.
قویدل با اشاره به تبدیل شدن شهرستان زرند به شهر جشنواره ها گفت: دستگاه قضایی با علم به اینکه برگزاری جشنواره هایی که بصورت مردمی وبدون اعتبار دولتی می تواند باعث شور و نشاط اجتماعی، بروز توانمندیهای ساکنان مناطق مختلف، معرفی جاذبه های تاریخی طبیعی ومعنوی و حتی ایجاد کارگاه های کوچک تولیدات محلی شود به کمک میراث فرهنگی شتافت و علاوه بر رضایت عمومی، بازخورد این نوع اقدامات به کاهش میزان جرایم منجر شده است.
سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری استان کرمان خواستار تعریف مسیرهای جذاب گردشگری دررسطح استان شد و از تشکیل گروه گردشگری شهرهای کویری ایران (گشکا) که ۵ شهرستان از ۵ استان را بعنوان خواهرخوانده های فرهنگی گردشگری، متصل کرد و مسیر جدیدی برای صنعت گردشگری مبتنی بر تفاوتهای فرهنگی و اشتراکات جغرافیایی بوجود آورد را از دستاوردهای همکاری دستگاه قضایی برشمرد و بیان کرد: این نوع فعالیتها از این منظر که هم باعث ایجاد اشتغال و هم جلوگیری از تخریب جاذبه ها می شود را برای حوزه ی معاونت حائز اهمیت دانست.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با تاکید بر اینکه موفقیت در امر پیشگیری محقق نمی شود مگر با اعتماد و بها دادن به مردم و دخالت دادن آنان در مشارکتهای اجتماعی و همت بسیجی گونه مدیران دستگاههای اجرایی و نهادهای فرهنگی و دینی تصریح کرد: با هم افزایی و همراهی تمام دستگاه ها قطعا شاهد پیشگیری موثر و کاهش آسیب های اجتماعی خواهیم بود و هر چقدر در این موضوع موفق عمل کنیم هزینه های هنگفت مربوط به مقابله با جرم کاهش و می تواند در مسیر ارتقای فرهنگ عمومی جامعه بکار گرفته شود.
مستشار دادگاه تجدیدنظر استان ضمن قدردانی از تلاشهای اداره میراث استان تصریح کرد: تحقق خواسته های موکد امام خامنه ای (مدظله العالی)، با تلاش و مدیریتی انقلابی حاصل خواهد شد و دستگاه قضایی نیز نقش حمایتی خود را انجام خواهد داد.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نیز در این جلسه با اظهار گلایه از نگاه کم اهمیت به مقوله ی گردشگری در استان گفت: ما برای رسیدن به نقطه ای که استحقاق آنرا داریم نیازمند تغییر نگاهها به این بخش و حمایت تمامی دستگاه ها هستیم و در صورت تحقق این امر، با یک برنامه یکساله، کرمان به بزرگترین مقصد گردشگری کشور تبدیل خواهدشد .
فعالی تاثیر منفی شیوع ویروس کرونا را روی گردشگری چالشی بزرگ خواند وگفت: اگر برای حل مشکل فعالان گردشگری اقدامی صورت نگیرد با یک بحران بزرگ در این حوزه روبرو خواهیم شد که کاهش اشتغال و ورشکستگی فعالان گردشگری از آسیب های اولیه آن خواهد بود، لذا انتظار داریم همه دستگاهها برای رفع این بحران کمک نمایند