به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “حسین رییسی نژاد”، معاون دادستان کرمان در جلسهای با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در محل پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی، قضایی عنوان کرد: دستورالعمل نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان و پیشگیری از آن که از سوی ریاست قوه قضاییه ابلاغ شده، آژیر خطری برای همه مسئولان است؛ چرا که بار دیگر تکالیف آنها را متذکر شده و کوتاهی آنها را ترک فعل قلمداد میکند.
معاون دادستان کرمان خاطرنشان کرد: آنچه در توان مجموعه دادسرا است در جهت پیشبرد اهداف این پایگاه در شهرک صنعتی به کار بسته خواهد شد.
وی تصریح کرد: برخی مسئولان برای سلب مسئولیت و عدم انجام وظیفه، همه موارد را به دادستان ارجاع میدهند در حالیکه باید این نگاه اصلاح شود و مدیران بدانند میتوان در چارچوب قانون و در حیطه اختیارات خود فعالیت کرده و جهت کاستن از حجم مشکلات مردم گام بردارند.
رییسی نژاد افزود: دادستان در نخستین قدم در رابطه با ادارات و مسئولانی که در راستای انجام وظایف خود اقدامی انجام نداده و یا کوتاهی کرده اند، گوشزد و هشدار داده و سپس ترک فعل آنها را اعلام خواهد کرد؛ بنابراین جهت پیشگیری از وسعت تصرفات و ازدیاد مشکلات حاشیه شهر باید زمان بندی کرده و ادارات مرتبط نیز نسبت به اقدامات خود پاسخگو باشند.
وی گفت: ناچاریم از همه گزینههای تعامل، تذکر، همکاری و برنامه ریزی جهت پیشبرد اهداف در این پایگاه استفاده کنیم و درنهایت همگی مراقب باشیم تا این اتفاق در جاهای دیگر تکرار نشود.
معاون دادستان کرمان بیان کرد: اغلب اهالی شهرک صنعتی و دیگر مناطق حاشیه نشین از توان مالی بالایی برخوردار نبوده و به دلیل عدم اطلاع از مشکلات این شهرک به حاشیه روی آورده اند به همین جهت آگاهی بخشی و فرهنگ سازی دو مقوله مهمی است که ضرورت دارد از سوی یکایک ما انجام شود.
رییسی نژاد تصریح کرد: در حاشیه شهر کرمان به ویژه شهرک صنعتی، از ابتدا مشکلات متعددی وجود داشته و برخی مسئولان هم طی سالها آمده و رفته اند و حتی یکبار پا به حاشیه شهر نگذاشته اند، در صورتی که معضلات و آسیبهایی که مردم این اهالی با آن دست به گریبان هستند به تدریج به کل جامعه سرایت خواهد کرد.
معاون دادستان کرمان گفت: دستگاههایی مانند منابع طبیعی، مسکن و شهرسازی، محیط زیست و شهرداری در راستای قوانین و اختیارات خود میتوانند مشکلات مردم را پیگیری و جهت پیشگیری از آسیبها اقدام کنند، ضمن اینکه با استفاده بهینه از ظرفیت مواد قانونی میتوان مسائل را کنترل و پیشگیری و اقدامات مناسبی در شهرک صنعتی و دیگر نقاط حاشیه نشین انجام داد.
همچنین در این نشست معاون شهردار منطقه چهار کرمان نیز گفت: در رابطه با تعیین تکلیف کورههای آهک پزی شهرداری مصوب کرده است در دست زحمتکشان زمینهایی در اختیار صاحبان این کورهها قرار گیرد تا جهت انتقال آنها از شهرک مسکونی صنعتی اقدام کنند.
عسکری با اشاره به اینکه اداره اجرایی شهرداری دارای قوه قهریه جهت برخورد با متخلفان نیست، افزود: علی رغم اینکه گشتهای حاشیه در حال انجام وظیفه اند، اما ساخت و سازهای غیر مجاز و حصارکشیهای شبانه، زمینها را به مسکونی تبدیل کرده و این مسئله موجب میشود تا نتوانیم به صورت قانونی اقدام به تخریب اماکن مسکونی بکنیم.
وی یادآور شد: هرچند که ضعف اطلاعرسانی وجود دارد، اما افرادی با آگاهی از مشکلات شهرک صنعتی و حاشیه شهر و خرید زمینهای غیر مجاز اقدام به ساخت و ساز میکنند و باید در این خصوص فرهنگ سازی شده و آگاهیهای لازم به مردم داده شود.
وی در پایان گفت: جمع آوری زبالهها و تنظیف شهرک صنعتی در دستور کار شهرداری است و بزودی در این خصوص اقدام میشود.