به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در کارگاه آموزشی و توانمند سازی مصلحین و حکمین قرآنی شهرستان کرمان اظهار داشت: بر اساس سند تحول، رویکرد دستگاه قضایی مشارکت جو و مردم محور است و از آنجا که انسان موجودی اجتماعی است و یکی از لازمههای اجتماعی بودن، داشتن احساس مسئولیت و به نوعی بیتفاوت نبودن به مسائل پیرامون خود ات.
وی با اشاره به اینکه طرح مصلحین به تأسی از سند تحول قوه قضائیه و سیاستهای کلی نظام که مقام معظم رهبری ابلاغ و تاکید کردهاند تهیه شده است، افزود: با دستورالعمل های مطرح شده ، پروژه مصلحین مبتنی بر اصول شرعی، عقلی و علمی است.
قویدل بیان کرد: در قرآن کریم صراحتا به بحث حکمین قرآنی اشاره شده و هم خداوند متعال تاکید کرده که سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر به دست خود آنها، بنابراین یکی از راهبردهای سند تحول قوه قضائیه نیز خروج از بیتوجهی و اهمیت به ظرفیتهای درونی و حرکت به سمت استفاده از ظرفیتهای مردمی و مشارکتهای آنها، برونسپاری برنامه ها و توجه به پتانسیل های نخبگان و فرهیختگان است.
این مقام قضایی با یادآوری اینکه تاکید ریاست قوه بر مشارکت های مردمی و تاکید رئیس کل دادگستری استان نیز به استفاده از ظرفیت مصلحین است، گفت: خوشبختانه استان کرمان در اجرای طرح مصلحین پیشرو است بطوریکه در سال ۹۹ حدود ۲۰۰۰ پرونده توسط مصلحین به صلح و سازش ختم شده است.
وی تصریح کرد: واحدهای صلح و سازش در کنار دادسرا و دادگاه ها، در مساجد و پایگاه های فرهنگی و هنری و کلانتریها ایجاد شده و ضرورت دارد با حفظ مردمی بودن این طرح، از تمامی ظرفیت ها به نحو مطلوب استفاده کنیم.
قویدل گفت: یکی از مولفههای مهم طرح مصلحین این است که بدون ساختار بوده و دچار بروکراسی اداری نشده است، اما دارای ساز و کار است و باید برنامهریزی پیرامون آن دقیق باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با یادآوری اینکه در قالب طرح اورژانس قضایی با انعقاد تفاهم نامه پنج جانبه با دانشگاه علوم پزشکی، استانداری، بهزیستی، نیروی انتظامی و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان از ظرفیت مصلحین بهره گیری خواهد شد، بیان کرد: روال بدین صورت است که پرونده های دارای ماهیت اجتماعی توسط ارگان های مربوطه به مصلحین ارجاع می شود تا جهت مداخله بهنگام و صلح و سازش اقدام کنند و در نهایت از ورود پرونده به دستگاه قضایی و پیامدهای منفی آن جلوگیری شود.
وی سپس به صلح و سازش در سران طوایف نیز اشاره و تصریح کرد: با میانجی گری سران طوایف و ریش سفیدان نیز شاهد برکات خوبی نظیر کاهش جرایم در زمینه نزاعها، کشف سلاحهای غیرمجاز، آدم ربایی و درگیریها بوده ایم.
قویدل گفت: پیشنویس تفاهمنامه با اداره کل تبلیغات اسلامی نیز تهیه شده است تا مصلحین در مساجد مستقر شده و به روند صلح و سازش کمک کنند، بنابراین هر مسجد به یک پایگاه مصلحین تبدیل خواهد شد.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: مصلحین و حکمین قرآنی علاوه بر ایجاد صلح و سازش، به شناسایی آسیب های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و … محلات و آموزش و فرهنگ سازی، ترویج فرهنگ قانون مداری و همچنین کمک به بازاجتماعی و بازتوانی متهمین، مجرمین و معتادین بهبود یافته اقدام خواهند کرد.
میانجی گری سران طوایف موجب کاهش جرایم شده است/ هر مسجد به یک پایگاه مصلحین تبدیل می شود
- ارسال توسط : رنجبر
- بدون دیدگاه