به گزارش روابط عمومی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، “سیدمهدی قویدل” در سومین جلسه کارگروه تصادفات استان، اظهار داشت: تلاش برای جان حتی یک نفر و کاهش تلفات مالی و جانی شهروندان قطعاً هم ثواب اُخروی به همراه داشته و هم در دنیا تاثیرات بسیار مثبتی در جامعه می گذارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از نکات مهم و کاربردی سند تحول ارتقا یافته دستگاه قضایی انجام اقدامات پیشگیرانه است، افزود: این سند به تأکید مقام معظم رهبری و توسط ریاست قوه قضاییه تبیین و ابلاغ شده است و همه ما مکلف هستیم در راستای قانون اساسی، قانون چهارم توسعه قضایی و پیشگیری از وقوع جرم سال ۹۴ و سایر قوانین مربوطه و با همکاری سایر دستگاهها اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم.
قویدل یکی از راهکارهای قدم نهادن در امر پیشگیری را چرخش رویکرد به سمت اقدامات میدانی پیشگیرانه و تلاش برای حفظ حقوق عامه دانست و تصریح کرد: امیدوارم همه تلاش کنند و اولویت خود را انجام فعالیت های پیشگیرانه قرار دهند، ضمن اینکه تاکنون در سطح استان شاهد اقدامات خوبی در این زمینه بویده ایم که نتایج مطلوبی نیز دربر داشته و قابل تقدیر است.
این مقام قضایی با بیان اینکه باید به گونه ای کار کنیم تا آنچه زیبنده و به نفع مردم استان است محقق شود، گفت: در ماده ۱۰۸قانون برنامه ششم توسعه تکالیفی برای دولت و دستگاههای اجرایی جهت ایجاد زیرساختها و ملزومات کاهش تصادفات و حوادث جاده ای تعریف و تاکید شده است که همه بایستی به آن توجه و این قانون را مطالعه کنند چراکه نقشه راهی برای همه دستگاههای متولی محسوب می شود.
قویدل با تاکید بر اینکه باید وظایف، نقش و سهم دستگاه ها در میزان تصادفات و حوادث رانندگی مشخص و پیگیری شود، افزود: پس از احصاء سهم هر دستگاه در این مقوله، بایستی نتایج به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اعلام شود.
وی سپس کاهش آمار مجروحین و فوتی های ناشی از تصادفات را در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ بسیار امید بخش خواند و گفت: امیدواریم با انجام اقدامات پیشگیرانه و استمرار همکاری و همراهی سایر دستگاه ها بتوانیم شاهد نتایج اثربخش بیشتری بوده و روند کاهش تلفات بیش از پیش ادامه یابد.
تعیین سهم شرکت های خودرو سازی داخلی در وقوع تصادفات
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تاکید کرد: همچنین باید سهم شرکت های خودرو سازی داخلی در وقوع تصادفات، تلفات و صدمات ناشی از آن از طریق شورای ترافیک استان تعیین و جهت اعلام به شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به دبیرخانه این معاونت ارسال شود.
قویدل در ادامه اظهار داشت: از این پس مامورین پلس راه و راهور استان در زمان تنظیم کروکی تصادفات و اعلام نظریه کارشناسی، نقش راننده در حادثه، بی مبالاتی آن و پیشنهاد مجازات تکمیلی یا آموزشی و مراقبتی که در قانون مشخص شده است را متناسب با نوع حادثه به مقام قضائی پیشنهاد کنند.
وی یادآور شد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای شمال و جنوب استان گزارش آماری از مراکز اقامتی بین راهی و استراحتگاه های موقت در مسیر محور های مواصلاتی استان را به همراه مستندات لازم به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ارائه کنند.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: پلیس راه و راهور استان کرمان مکان هائی که در سطح محورهای درون و برون شهری نیاز به روشنائی دارند، همچنین نقاط کور و حادثه خیز را اعلام و دستگاه هایی که در خصوص رفع نقایص و معایب با مشکل اعتبار مواجه هستند نیز مراتب را جهت انعکاس به سازمان مدیریت و برنامه ریزی و نیازهای ضروری را پایان هر ماه به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ارسال کنند.
وظایف، نقش و سهم دستگاه ها در میزان حوادث رانندگی مشخص شود
- ارسال توسط : رنجبر
- بدون دیدگاه